Onze trainer na de zware nederlaag tegen Cercle Brugge

 

Marc Brys: "Geen decompressie maar we stuitten hier wel op enkele scenario's"

We hebben Marc Brys al gelukkiger en uitbundiger gezien dan vandaag in de catacomben van het Jan Breydelstadion. Maar toch had onze hoofdcoach op de persconferentie weer een duidelijke en meer dan aanvaardbare uitleg klaar om de zware 4-0-nederlaag tegen Cercle Brugge te kaderen.

"Nee, dit verlies heeft niks met decompressie te maken want we hebben deze partij de ganse week heel gedreven en gedisciplineerd voorbereid. Maar we stuitten hier vandaag op enkele scenario's die de nederlaag hebben ingeluid", begon onze T1 aan zijn wedstrijdanalyse. "Zo kwamen we al snel 1-0 achter met een wereldgoal waarbij de bal in de kruising ging, terwijl die tweede tegengoal helemààl het kantelmoment was. De overtreding van Abdel Diarra was licht, een handje op de schouder van De Belder. Dat de scheidsrechter hiervoor een strafschop fluit kan ik nog aanvaarden maar die rode kaart erbovenop vond ik te zwaar. Even later zagen we dan met Denis Prychynenko ook nog onze derde centrale verdediger uitvallen... en dan weet je dat je niks anders meer kan doen dan standhouden en trachten om nog hogere verliescijfers te vermijden."

"De keuze in de rust was duidelijk: meer op balbezit spelen en trachten om Cercle van meer doelpunten te houden zodat we niet met dubbele cijfers of zo de boot ingaan. En dat is, vind ik, goed gelukt. Onze tweede helft was merkelijk beter, en daar heb ik mijn spelers dan ook voor gefeliciteerd. De slotsom: het feit dat we geteisterd door blessures aan deze match moesten beginnen en in de loop van die wedstrijd dan ook nog eens twee bepalende spelers zagen uitvallen, die samenloop heeft het resultaat voor het grootste gedeelte bepaald."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees