Onze trainer na de uitzege in Tubeke

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Stijn Vreven: "Een zwaarbevochten zege tegen een sterke tegenstander. Maar wel verdiend."

Tevreden én opgelucht. Zo verscheen Stijn Vreven daarnet op de persconferentie in de catacomben van het Stade Leburton. "We wisten dat het op dit zware veld een lastige wedstrijd ging worden, en dat is ook gebleken. Zelden meegemaakt dat we op zo'n slecht terrein moesten voetballen. Deze modderpoel was enkel geschikt om op te motorcrossen, niet om te voetballen. Nee, dit was 'ons ding' niet. Daarom ben ik superblij dat we hier toch de volle inzet hebben gepakt." 

Nochtans had onze hoofdtrainer ook enkele aanmerkingen op de prestatie van zijn elftal. "Ik vond onze eerste helft zeer teleurstellend. Te veel spelers waren naar mijn mening enkel bezig met het zoeken naar excuses om een eventueel slecht resultaat te kunnen verbloemen. Zoiets kan niet. En dat heb ik hen tijdens de rust ook héél duidelijk gemaakt. Eventjes mijn gedacht gezegd..."

"In de tweede helft vonden we dan eindelijk onze drive", ging Vreven verder. "Ons voetbal werd beter, de faalangst viel weg. Pas na de rust werd het duidelijk dat we voor de promotie speelden. Zo dwongen we aantal goeie scoringskansen af... al lag de efficiëntie op dat vlak toch nog iets te laag. Dat blijft een werkpunt. Alles bij elkaar meen ik wel dat onze overwinning hier verdiend is. Tubeke is als team enorm gegroeid de voorbije weken; het is niet toevallig dat ze momenteel derde staan in de rangschikking van de tweede periode. Hier met 1-3 winnen is dus een prima resultaat. En dat stemt me blij."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees