Onze trainer na de thuiswinst tegen Union

 

Stijn Vreven: "In de tweede helft orde op zaken gesteld"

Zoals altijd was Stijn Vreven ook vandaag eerlijk in zijn analyse. "In de eerste helft gaven we niet thuis. Zo hadden we bij de rust makkelijk 0-1 of 0-2 kunnen achterstaan. Maar na de rust hebben we dat allemaal van ons afgespeeld en nog een knappe en dikverdiende overwinning afgedwongen", zegde onze hoofdtrainer tevreden... maar toch ook met een zucht van opluchting.

Het was inderdaad een wedstrijd van twee tegengestelde helften. "Niet gevochten, op geen enkel moment de juiste dingen gedaan. Met andere woorden: ontstellend zwak. Ik heb daar geen enkele verklaring voor. Tijdens de rust heb ik mijn spelers dan ook in duidelijke termen ingepeperd dat zoiets eigenlijk niet kan", zuchtte onze T1. "Ik dacht dat ze mijn woorden duidelijk begrepen hadden en dat we met goede intenties aan de tweede helft zouden beginnen. Maar na minder dan vijf minuten stonden we zowaar 0-1 achter. En dat was toch een fameuze domper."

"Maar kijk, op het moment dat iedereen dacht dat Beerschot 'dood' was, stonden we individueel én als team op. Plots vond iedereen z'n groot hart en zijn passie terug en gingen we ook voetballen als een titelkandidaat. Ik ben trots op mijn groep dat ze die achterstand nog in een 3-1-overwinning wisten om te buigen. Chapeau. Vooral die mentale weerbaarheid zal in de slotfase van de competitie nog een grote troef blijken. Waarom we, net als vorige week in Tubeke, pas na de pauze die knop van voorzichtigheid en afwachtend voetbal konden omdraaien? Het is een raadsel... maar ik ben opgetogen dat het uiteindelijk weer lukte."

Sportieve slotsom: drie gouden punten voor Beerschot. En de dertiende (!) wedstrijd op rij zonder nederlaag. "Positief is dat we tot op het einde van de rit zullen blijven meedoen voor de tweede periode. En dat is op zich al een schitterende prestatie. Nu maken we ons op voor de drie finales die nog resten."

Om helemààl af te ronden kwam ook de dramatische toestand van de Olympische grasmat nog even ter sprake. Stijn Vreven hierover: "Verschrikkelijk dat je verplicht bent om in zo'n modderpoel te voetballen. Ik noemde het terrein van Tubeke vorige week nog een veld waarop enkel motorcross kon worden beoefend, maar onze mat is eigenlijk nog veel erger. Als je er vanuit de dugout naar kijkt, lijkt het nog engiszins mee te vallen, maar vanaf het moment dat je zélf de mat opstapt, zak je tot zowat tot aan je enkels weg in de modder en het slijk. Normaal technisch voetbal kan je daar niet op spelen. Akkoord, dat geldt voor beide teams, maar voor Beerschot, dat het van combinatievoetbal moet hebben, is het toch een fameuze handicap."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees