Onze trainer na de thuisnederlaag tegen Charleroi

 

Stijn Vreven: “In dergelijke wedstrijden hebben we meer mannelijkheid en leepheid nodig“

Stijn Vreven had er geen moeite mee om op de persconferentie toe te geven dat de overwinning van Sporting Charleroi verdiend was. Waar hij het wél lastig mee had, was de matchinstelling van een aantal van zijn spelers én het feit dat de tegengoals zo makkelijk tot stand kwamen.

“Ik ben de eerste om toe te geven dat Charleroi op zowat alle vlakken sterker was, maar toch schoten we onszelf in de voet door alle drie de doelpunten veel te makkelijk weg te geven”, begon hij zijn analyse. “Bij die eerste twee goals, telkens na hoekschop, zag ik een gebrek aan concentratie en veel te laks verdedigen. Na de rust incasseren we dan ook nog eens een onnodige strafschop, terwijl  het balverlies dat doelpunt nummer drie inleidde helemààl te belachelijk voor woorden was.”

“Hoewel de overwinning van een kwalitatief sterk Charleroi onaanvechtbaar is, toch hadden we als team beter moeten doen. We hebben onvoldoende onze stempel willen of kunnen drukken; en zeker in de duels miste ik volwassenheid, mannelijkheid en vooral ook leepheid. En dat zijn net die zaken die je in dergelijke confrontaties tegen ploegen uit 1A nodig hebt.”

“Een leerrijke les”, noemde Vreven deze wedstrijd nog. “Een eye-opener is dit. Akkoord, we speelden hier noodgedwongen alweer in een onuitgegeven opstelling maar ik verwacht van een aantal spelers toch dat tikkeltje méér. Zeker met het oog op hun en onze sportieve toekomst, die mogelijk toch in 1A ligt. Deze Play-Off 2 leert ons dat we een kwaliteitsinjectie kunnen gebruiken.”

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees