Onze trainer na de schitterende 5-2-zege tegen Tubeke

 

Stijn Vreven: "Tevreden met de overwinning maar de werkpunten blijven wel"

"In normale omstandigheden zou een trainer dolgelukkig zijn na een 5-2-overwinning. Pas op, begrijp me niet verkeerd: ik ben content met de zege hoor, maar ik heb anderzijds toch ook een aantal serieuze aanmerkingen. Die foutjes in het begin van de tweede helft zitten me hoog, want waren totaal onnodig", begon Stijn Vreven aan zijn wedstrijdanalyse op de persconferentie. "Onze eerste helft was ijzersterk, op alle vlakken. Voetbaltechnisch, tactisch, qua inzet en focus... top. Drie-nul bij de rust was een meer dan verdiende tussenstand."

"Tijdens de rust heb ik m'n groep onmiddellijk toegesproken: remember 5 augustus... Gelukkige herinnerde iedereen zich nog dat we toen in Tubeke eenzelfde winstmarge bij elkaar gevoetbald, en het uiteindelijk nog 3-3 werd. Gehamerd op de focus en de zakelijkheid, heb ik. En toch beginnen we de tweede helft onwaarschijnlijk slap en krijgen we twee dikke kansen tegen. Het is de oude kwaal die weer naar boven kwam. We slagen er verdorie niet in om een wedstrijd 'dood te maken' of een ruime voorsprong te consolideren. Zou niet mogen, zoiets. Het is en blijft een werkpunt."

Onze coach was halfweg de tweede helft zelfs genoodzaakt zijn tactisch plannetje aan te passen. "Absurd eigenlijk dat je op zo'n moment moet schuiven", vond ie. "Zo liet ik Alex Maes een linie terugvallen en posteerde ik Tom Van Hyfte op de tien. Op die manier kregen we langzaam maar zeker weer grip op de match... en viel alles toch nog in de goeie plooien."

Vandaag werd ook wel duidelijk dat KFCO Beerschot Wilrijk over een rijk gestoffeerde kern beschikt, want de vele gedwongen afwezigheden door blessures en/of schorsingen werden probleemloos opgelost. "Dat is inderdaad een prettige vaststelling", beaamde Stijn Vreven. "De manier waarop Dante Vanzeir vanavond als diepe spits excelleerde én vier keer scoorde was schitterend. En ook de andere spelers die hierdoor een speelkans kregen, deden het voortreffelijk. We tonen momenteel dat we niet toevallig bovenaan meedraaien in de tweede periode. Niet het individu maar het groepsgevoel is bij Beerschot het belangrijkste. We ambiëren geen tweede plaats of zoiets, nee, we gaan voluit voor de hoofdprijs. En met de huidige spelersgroep moet dat mogelijk zijn. Al moeten we - ik herhaal het - volwassener worden en die storende foutjes en tegengoals trachten te vermijden. Kortom, blijven werken is de boodschap"

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees