Onze trainer na het mislopen van de promotie

 

Marc Brys: "Die penalty was waanzin"

Verslagenheid troef in en rond de Kielse vestiaire in het Jan Breydelsrtadion na afloop van de 3-1-nederlaag, waardoor KFCO Beerschot Wilrijk de promotie naar 1A in extremis nog uit handen werd gegrist. Een zwaar aangeslagen Marc Brys liet de officiële persconferentie voor één keer aan z'n neus voorbijgaan maar wou in de kleedkamergang toch zijn bedenkingen kwijt. Vooral over die penalty in de laatste minuten, of wat dacht u?

 

“Met een nederlaag had ik kunnen leven, maar niet als dat op deze discutabele manier gebeurt”, zuchtte onze trainer. "Als er zich in de ultieme slotfase van een wedstrijd een strafschopfase voordoet waarvan je als scheidsrechter weet dat die over promotie beslist, dan moet je honderd procent zeker zijn dat er wel degelijk een overtreding was die wettigt dat je de bal op de stip legt. Ik heb de beelden van de penalty zonet gezien en denk dat het onmogelijk is om concreet te zeggen of het fout is of niet. Die speler van Cercle was op het moment van de tackle al uit z'n evenwicht en aan het vallen. De scheidsrechter had er echter een andere kijk op. Dit was zo'n immense beslissing. Ik stel me daarbij de vraag of zo'n scheidsrechter de draagwijdte en de enorme impact hiervan beseft. Er is niet alleen het louter sportieve aspect maar ook het financiële. Want het gaat hier wel over miljoenen, he. Ik heb er echt geen woorden voor..."

Ook over de wedstrijd zelf wou Marc Brys nog iets kwijt: "Vanavond was Cercle beduidend beter dan wij, dat geef ik grif toe. Zeker in het eerste halfuur, toen het uitpakte met geweldig voetbal waardoor wij in een rol werden geduwd die niet had gemoeten. Na de rust hebben we dat, mede door de score, enigszins kunnen rechttrekken. Je zag dat op momenten waarop wij druk begonnen zetten dat ook bij Cercle de twijfel en de stress de bovenhand begonnen te nemen. Zonder veel uitgespeelde kansen te creëren scoorden we een goeie vijf minuten voor het einde dan toch een doelpunt via Tom Van Hyfte, waardoor we virtueel in eerste klasse stonden. Tot die zeer discutabele penalty alles verbrodde.” 

Geen titel en geen promotie dus voor KFCO Beerschot Wilrijk. Wat rest is Play Off 2...

"Laat me daar op dit moment alstublief nog niet aan denken. Daar gruwel ik nu al van..."

 

Jij niet alleen, Marc...

 

Tekst: Danny Geerts

foto: Jan Mees