Onze trainer na KFCO Beerschot Wilrijk - GR Katelijne

Urbain Spaenhoven: “We hebben geen goede wedstrijd gespeeld”

Urbain Spaenhoven stond na het gelijkspel tegen Groen Rood Katelijne in eerste instantie stil bij de verdienste van de tegenstander. “Ik dien Groen Rood Katelijne te feliciteren met het gelijkspel dat ze vanavond hier op het Kiel zijn komen veroveren en de manier waarop zij dit hebben aangepakt. Ze deden dit zeer slim en op de juiste wijze. Ik kan ook niet ontkennen dat ze een aantal keren de bal op de staak hebben getrapt. De laatste maal was het zelfs een knap schot van die speler met rugnummer 15. We hebben gedurende 90 minuten geprobeerd om de forcing te voeren op een manier zoals gebruikelijk in onze wedstrijden. Sommige van onze tegenstrevers kunnen dat belopen en anderen dan weer niet. Dankzij het mindere spel van een aantal van mijn spelers die meestal toch een individuele actie in huis hebben om het verschil te maken, heeft Katelijne deze puntendeling terecht kunnen vasthouden. Kortom Katelijne gaat hier volgens mij met een terecht punt naar huis."

"Ik vind dat we geen goede wedstrijd gespeeld hebben. Het zat vooral in de scherpte en de vorm van een aantal spelers die gewoonlijk wel beslissend kunnen zijn.  Zelfs in moeilijke momenten kunnen ze de ploeg er dan nog doorsleuren. Katelijne had het natuurlijk gemakkelijker aangezien ze vanuit een reactie konden voetballen. Wij moeten daarentegen vanuit een actie voetballen. Maar ik vind evenwel niet dat we een slechte wedstrijd gespeeld hebben. Het is ook niet zo dat enkel Katelijne kansen heeft gecreërd. Wij hadden die ook. De spelers die normaal de kansen afmaken, hebben dat vandaag niet kunnen doen. Katelijne beschikt over een veel beperktere spelersgroep. Ze hebben dan ook geen boodschap aan het feit dat ik vandaag meerdere spelers diende te missen. Die afwezigheden hebben onze automatismen meer geschaad dan ik eigenlijk vooraf verwacht had. We moesten naar een iets andere veldbezetting gaan zoeken maar dit doet niets af aan de verdienste van Groen Rood. Ze blijven een team dat de laatste jaren van derde provinciale naar eerste klom. In tegenstelling tot de heenmatch vond ik dat ze vanuit hun egelstelling, op uitzondering van de twee laatste minuten met die aanslag op Dyron, zeer sportief speelden. Er waren natuurlijk veel mannelijke duels maar steeds naar voetbalnormen. Ook de arbiter floot een goede partij op die ene fase na. Maar toen was alles al bezegeld. Want eerlijk gezegd ook Dyron Daal had op het einde een reactie in huis die er voor mij over was. Wellicht het gevolg ook van het voorgaande." 

Minder vlotte balcirculatie.

Het zijn zwaardere velden in deze periode van het jaar. Hierdoor krijg je automatisch meer duels en krachtvoetbal. Sommige van mijn spelers hebben het daar enigszins moeilijker mee. De balcirculatie is niet zo vlot meer als voorheen. Je dient het nu meer te hebben van een flits of een ingeving. Dat was vanavond te weinig aanwezig. Winnaar voor mij was vandaag het publiek. Zoals zij onze ploeg opnieuw van de eerste tot de laatste minuut hebben aangemoedigd. De fans beseften dat de spelers er alles aan doen om de wedstrijd te doen kantelen ondanks een achterstand.”

Een andere rol voor Jurgen Cavens in de toekomst.

"Ik ben tevreden over het eerste optreden van Jurgen Cavens. Hij zat in een iets meer teruggetrokken rol. Je zoekt als trainer in een elftal altijd naar een balans en die was er vandaag aanwezig met Frank Magerman centraal om de ballen te recupereren, Jurgen Cavens voor de passing en Dyron Daal indien hij in de 16 kan infiltreren, als schaduwspits. Maar dan moest ik vandaag helaas toch vaststellen dat die spelers nog onvoldoende op elkaar ingespeeld waren. Ik ben vooral tevreden dat Jurgen de 90 minuten heeft vol gemaakt. Dat was voor hem lang geleden. Mijn opzet was om hem er slechts 60 te laten spelen. De wedstrijdomstandigheden of mijn wissels door de afgeroomde kern, lieten dat echter niet toe. We zullen nu nog dienen te bekijken in welke rol Jurgen in de toekomst het beste voor ons kan renderen. Voor hem was het ongetwijfeld een zeer prettig weerzien met het Kiel. Jurgen kampt ongetwijfeld nog met trainingsachterstand. Hij speelde ook maanden niet. Maar desondanks zag je bij momenten zijn klasse. Daarom hebben we hem natuurlijk ook naar hier gehaald. Voor hem ongetwijfeld een fantastische apotheose van zijn loopbaan. De supporters hebben zeer duidelijk laten merken dat Jurgen welkom is. Nu dienen we de nodige lessen te trekken uit deze wedstrijd en zijn positie in de volgende wedstrijden gaan aanpassen gezien de terugkomst van De Smedt en Ascencion.“

Respect voor Dyron Daal na zijn open wonde vroeg in de wedstrijd.

"Dyron Daal speelde in zijn ongewone positie een moeilijke wedstrijd. Dyron moest na enkele minuten echter al van het veld met een gapende wonde. Iemand anders zou de gemakkelijkste oplossing kiezen en meteen stoppen. Dyron Daal toonde zijn mentaliteit om alsnog belangrijk te willen zijn voor dit team. Hij zal ook wel gemerkt hebben dat het evenwel niet zijn beste dag was. Hij toonde wel zeer veel karakter. Aangezien mijn offensieve wissels beperkt waren, hebben we Dyron op het veld gehouden. Hij kan soms in een flits een wedstrijd beslissen. Vandaag zat dat er spijttig genoeg niet in." 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees