Onze trainer na De Kempen – KFCO Beerschot Wilrijk

“We hebben defensieve fouten gemaakt”

“We zijn ongelooflijk scherp aan de wedstrijd begonnen met een hoog tempo en zeer veel balcirculaties”, vond trainer Urbain Spaenhoven na afloop. “De eerste maal dat De Kempen in onze 16 kwam, scoren ze ook. Een goede aanval trouwens met een lopende speler die volledig los komt. Dat was bij ons een defensieve fout die je zeker niet mag maken tegen een goede ploeg als De Kempen. Ze bezitten een aantal goede spelers die dit soort fouten meteen afstraffen. Net op het moment dat ik tegen mijn assistenten zei dat De Kempen gedurende 35 minuten niet in de nabijheid van onze goal was geweest, wordt het dan plots 2-0. Wij hadden ondertussen wel een aantal halve kansen bij elkaar gevoetbald. Ik vond dat we een zeer goede eerste helft speelden maar op een bepaald moment stonden we wel 2-0 achter. En dat was niet verdiend. Het was telkens achter de feiten aanlopen. “

Met een aansluitend doelpunt net voor de rust leek een spannende twee helft in het verschiet. “We milderden we net voor de pauze gelukkig toch tot 2-1. Hiermee lag na de rust alles nog open om die wedstrijd te doen kantelen. De geest en de ambiance zaten nog volledig in de ploeg. Iedereen wou er absoluut volledig voor gaan. We waren er van overtuigd om in de tweede helft over De Kempen heen te kunnen lopen. Vervolgens scoort De Kempen al na enkele minuten via opnieuw een defensieve fout die ons de benen afsneed. Een belachelijke goal eigenlijk. Die speler van De Kempen mocht op die plaats echt te veel doen. Dat doelpunt heeft de rest van de tweede helft bepaald.”

KFCO Beerschot Wilrijk creëerde opnieuw veel kansen in deze topper. “We zijn in totaal toch aan een 10-tal doelrijpe kansen gekomen in deze wedstrijd. Onze tegenstanders maakten hun kansen perfect af en wij lieten ze liggen. Op een bepaald moment verdienden we een penalty toen Dyron Daal in het strafschopgebied werd weggeduwd. Er was toen nog een half uur te spelen. De ref geeft hem echter niet. Dit had een kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn. Nadien leverde elke aanval van ons bijna een kans op. Dan denk je toch, dit kan niet blijven duren. Telkens botsten we echter op een goede Mardulier of ging ons schot voorlangs.

Onze trainer vatte de match nog eens samen.“Conclusie. Ten eerste moet ik De Kempen feliciteren met hun zege. Ze konden vandaag terugvallen op een zeer sterk keepende Cliff Mardulier plus maakten ze hun kansen wel af. Ten tweede zal heel de provincie Antwerpen nu wellicht blij zijn met onze nederlaag. Enkel hoopte je dat dit niet vandaag zou gebeuren. De Kempen komt nu op één punt van ons. Dat is absoluut hun verdienste. Wij leefden wel met de gedachte geen enkele wedstrijd te zullen verliezen dit seizoen. Tot slot staan we er goed voor indien we telkens slechts om de acht wedstrijden eens zouden verliezen. Vanaf nu gaan we dus opnieuw voor een serie wedstrijden op rij zonder nederlaag. Ik vind deze nederlaag vooral jammer voor onze fans. Spijtig dat we hen geen zege hebben kunnen gunnen. Zeker indien je opnieuw ziet met hoeveel volk ze naar hier trokken.”

Tekst: Patrick Bijnens

Fot: Jan Mees