Onze trainer na de eerste thuisoverwinning tegen Westerlo

 

Stijn Vreven: “We doen nu al beter in Play-Off 2 dan vorig seizoen”

Drie-twee-winst tegen Westerlo, het zorgde bij onze trainer voor tevredenheid maar niet direct voor euforie. “Ik vond ons hier vanavond een matige wedstrijd spelen, zeker op voetbaltechnisch gebied, met veel te veel onrust aan de bal. En als gevolg van het feit dat we momenteel met een onuitgegeven elftal spelen, valt een groot deel van onze automatismen weg. Dat is in de gegeven omstandigheden niet uit te sluiten. Let wel, dat is geen kritiek hé, enkel een vaststelling. Maar naast dit alles miste ik bij een aantal van mijn spelers toch dat tikkeltje extra intensiteit en wat drive”, aldus Vreven.

Voor Fessou Placca had Stijn Vreven een speciaal woordje voorzien. “Schitterend dat hij drie keer kon scoren. Dit is voor hem een ongelooflijk belangrijke boost. Hij is heel lang out geweest en moet nog stappen zetten om weer op z’n oude niveau te geraken. Zowel qua fitheid, technisch vermogen als op tactisch vlak. De hattrick van vanavond zal voor hem op dat gebied enorm belangrijk zijn.”

Afronden deed onze hoofdcoach met de vaststelling dat Beerschot momenteel al twee overwinningen liet inschrijven. “En daarmee doen we eigenlijk nu al beter dan vorig seizoen, toen Beerschot enkel in de slotmatch tegen Eupen de drie punten kon pakken. We tellen acht punten en hebben nog drie wedstrijden te goed. Een prettige vaststelling.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees