Onze trainer na de bekeruitschakeling in Gent

 

Stijn Vreven: “Met iets te veel schroom gevoetbald in de eerste helft”

“Felicitaties aan trainer Thorup en AA Gent voor de verdiende kwalificatie… maar we hebben de thuisploeg in de eerste helft wel op weg gezet naar de overwinning”, vond Stijn Vreven. “Ik vond ons in de eerste helft met veel te veel schroom voetballen. Met enorm veel afval in ons spel ook.  Een aantal van mijn spelers waren hier vanavond onder de indruk van de omstandigheden, en dat is misschien niet abnormaal. We moesten hier na het slagveld van vorige vrijdag in Mechelen bovendien vier wissels doorvoeren, en hadden zelfs niet met deze formatie kunnen trainen.”

Na de pauze zag Stijn Vreven echter een heel ander KFCO Beerschot Wilrijk.

“In de tweede helft konden we wél druk zetten, toonden we veel meer durf en speelden we zelfs geruime tijd op de speelhelft van de tegenstander. Het verdiende doelpunt viel echter niet.”

Dan was er ook nog scheidsrechter Jan Boterberg…

“Dat hij het doelpunt van Erwin Hoffer afkeurt, begrijp ik eerlijk gezegd niet. Akkoord, er werd wel wat geduwd en vastgehouden in de zone van de waarheid… Dubbel jammer dat dit doelpunt niet werd gevalideerd want het was een fase op corner die we al een tijdje hadden ingestudeerd.”

“En dan dat duidelijk handspel vroeg in de tweede helft dat door hem werd weggewuifd. Ik kan niet leven met zijn uitleg dat de bal van dichtbij werd aangeschoten. Feit is dat die Gentse verdediger zijn armen niét tegen zijn lichaam hield én in het bezit van de bal kwam. Altijd penalty dus. Maar hij geeft ‘m niet, dus moeten we hierover niet meer lullen.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees