Onze trainer na het 4-2-verlies in Lokeren

 

Marc Brys: "Overwinning van Lokeren staat buiten kijf"

Tijdens de persconferentie in de catabomben van het Daknamstadion feliciteerde Marc Brys zijn collega Peter Maes met de overwinning.

"De overwinning  van Lokeren staat buiten kijf. Akkoord, het waren wij die, met die communicatiestoornis in onze verdediging, Lokeren aan dat eerste doelpunt hielpen. En ook dat tweede doelpunt viel veel te vroeg. De thuisploeg had meer balbezit en was gevaarlijker waardoor wij het moeilijk hadden om in de wedstrijd te groeien. Toch lukten we in de slotfase van de eerste helft die aansluitingstreffer, en toen Octavio vlak na de rust op zijn beurt scoorde, begonnen we opnieuw te geloven dat puntenwinst er in zat."

"Toen Lokeren daarna het tempo optrok, kregen we het echter moeilijk", vond onze trainer nog. "Het derde doelpunt was een logisch gevolg van de constante druk die Lokeren ontwikkelde en de kansen die het in die periode afdwong. Toch was het opnieuw een knullige goal... maar die sneed ons wel de benen af."

KFCO Beerschot Wilrijk krijgt nu nog één kans om in Play-Off 2 toch een overwinning te behalen; volgende week in het Olympisch Stadion tegen Eupen.

"We gaan er tegen Eupen zeker geen oefenmatch van maken", beloofde Brys. "In die wedstrijd moeten we vooral op onze hoede zijn dat we niet opnieuw vroege doelpunten incasseren. Want die hebben ons de voorbije weken al te vaak pijn gedaan, en lagen steeds aan de basis van vermijdbaar puntenverlies. We zouden in die slotwedstrijd van volgende zaterdag graag een overtuigende prestatie neerzetten en eindelijk die langverhoopte zege laten optekenen. Zodat de jongens die onze club verlaten of afscheid nemen als speler dat op een mooie manier kunnen doen en we het seizoen alsnog met een mooi feestje kunnen afsluiten."

 

 

Tekst: Luther Rommens en Danny Geerts

Foto: Jan Mees