Onze trainer na de 1-2-overwinning in Roeselare

 

Stijn Vreven: "Niet fantastisch gespeeld, wel zeer degelijk"

"Een verdiende zege maar dramatisch qua efficiëntie". Zo vatte trainer Stijn Vreven tijdens de persconferentie de 1-2-overwinning van zijn team bondig samen. "Eigenlijk hadden we deze wedstrijd al bij de rust beslist moeten hebben, zeker op basis van die 200%-kans op slag van rust. Onbegrijpelijk hoe laks we met al die scoringsmogelijkheden omspringen. Daarom herhaal ik het en blijf ik het herhalen: we moeten als groep blijven groeien op het vlak van de efficiëntie, qua rendement en killersmentaliteit. Voor een team als het onze dat de promotie als enig doel heeft, is dat een must."

Onze hoofdcoach baalde van het feit dat Roeselare halfweg de tweede helft nog op 1-2 kwam en zo de spanning weer in de wedstrijd bracht. "Totaal onnodig", noemde hij het. "In feite geven we hier vanavond geen enkele kans weg... en toch slikken we een doelpunt. Op vrije trap, en dat terwijl ik mijn team daar ook de voorbije dagen attent op had gemaakt. Het is nu eenmaal een feit dat er in 1B vaak uit standaardsituatie wordt gescoord. Gelukkig heeft ons dat geen punten gekost... al moeten we Mike Vanhamel danken voor die schitterende redding in de slotfase."

"Samengevat: 23 op 27 uit de laatste negen wedstrijden, we blijven aan kop in de rangschikking van de tweede periode... en zijn sowieso de winnaar van het weekend. Want morgen spelen onze concurrenten KV Mechelen en Union tegen elkaar, en dat betekent dat één van hen, of allebei, punten verliezen."

KFCO Beerschot Wilrijk zag in de tweede helft Gertjan De Mets geblesseerd uitvallen. "Gertjan klaagde tijdens de rust al van hihder in de liesstreek, begon nog met goeie moed aan de tweede helft maar moest uiteindelijk toch afhaken. Het valt nog af te wachten hoe ernstig die blessure is; dat wordt pas over enkele dagen, na verdere tests, duidelijk."

Voor wie geïnteresseerd is wat Roeselare-trainer Juan Guttierez Moreno van de wedstrijd vond... "Ik vond Beerschot superieur", zei hij in schattig Spaansklinkend Engels. En daar hebben wij niks aan toe te voegen.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees