Onze trainer na het 1-1-gelijkspel tegen Westerlo

 

Stijn Vreven: "Geen man overboord"

Stijn Vreven moet vanavond het wereldrecord "kortste persconferentie ooit" gebroken hebben. Onze coach kon zich niet vinden in de wedstrijdanalyse van zijn collega Bob Peeters, toen die stelde dat Westerlo veruit de meeste en beste kansen had versierd, en op basis van een sterke tweede helft misschien zelfs méér verdiende dan het 1-1-gelijkspel. Toen Peeters ook nog eens de arbitrage in vraag stelde én de penalty die Beerschot Wilrijk in de slotfase kreeg "een lachertje" noemde, was voor Vreven de maat vol. 

"ik ga het vanavond niet zo uitgebreid doen als mijn collega", begon hij. "Het was een slechte wedstrijd, een non-match, waarin we niet verder kwamen dan een puntendeling. Meer wil ik daar nu niet over kwijt. Als jullie mij nu willen excuseren, want ik heb een enorm belangrijke wedstrijd tegen KV Mechelen voor te bereiden." Vreven stond recht, schudde Bob Peeters nog even de hand; en weg was ie... iedereen in de perszaal verbouwereerd achterlatend.

Even voordien, op de verplichte nababbel voor de camera's van Proximus TV had Stijn Vreven gelukkig wél een uitgebreidere en heldere analyse klaar. "Jammer natuurlijk dat we hier op 1-1 blijven steken, want mits winst hadden we twee punten kunnen uitlopen op KV Mechelen, en dat zou met het oog op onze rechtstreekse confrontatie van aanstaande zaterdag wel een mooie bonus geweest zijn. Hoe dan ook, na deze mindere collectieve prestatie moeten we zeker niet gaan panikeren. Er is helemaal geen man overboord", aldus Vreven.

"Vanavond ging het allemaal een beetje stroever, misten we de frisheid van de voorbije weken, die vaststelling moeten we maken. We blijven echter ongeslagen in de tweede periode én aan de leiding staan. Vanaf nu gaat de focus helemaal op die wedstrijd tegen KV Mechelen. En dan zullen we ongetwijfeld supergemotiveerd aan de aftrap verschijnen."

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees