Onze trainer na het 1-1-gelijkspel in Mechelen

 

Stijn Vreven: "Een punt bij KV Mechelen is een goed resultaat"

"Een stevige, emotionele wedstrijd met alles erop en eraan". Zo omschreef Stijn Vreven de provinciale derby van vanavond. En ook met het 1-1-resultaat kon onze hoofdcoach best leven. "Al hadden we in de eerste helft voldoende mogelijkheden bij elkaar gevoetbald om met een ruimere voorsprong dan die 1-0 naar de kleedkamer te trekken. Na de pauze slikten we veel te vroeg dat tegendoelpunt, waardoor de thuisploeg beter in de match kon groeien. Voor ons was het vanaf dat moment verdedigen geblazen. Bovendien werden we in de tweede helft dan ook nog eens geconfronteerd met een aantal - vrees ik - zware blessures, waardoor we genoodzaakt werden om veel te wisselen en intern te schuiven. Op die momenten is het echt overleven. Maar dat hebben mijn jongens uitstekend gedaan. Met veel passie en karakter."

"Dat we in een goede flow zitten, bewezen we ook in de slotfase. Want ondanks het feit dat KV Mechelen ons vaak wegdrukte, versierden we in de omschakeling via uitbraken van Vanzeir nog twee grote kansen op de 1-2, waarbij hij Tissoudali niet kon bereiken. Dat is jammer natuurlijk... al vind ik het gelijkspel dat hier na negentig minuten op het bord staat best wel billijk."

Het ziet er naar uit dat het de komende dagen extra druk zal worden in de Kielse ziekenboeg. "Ja, vooral de knieblessure die Jorn Vancamp daar plots op het middenveld opliep lijkt me vrij ernstig. Enfin, dat zal pas duidelijk worden na verder onderzoek en mogelijk een scan in het ziekenhuis. Ik hoop voor Jorn en voor Beerschot Wilrijk dat het toch nog enigszins meevalt..."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees