Onze trainer na de 0-2 in Lommel

 

Stijn Vreven: "Zakelijke overwinning"

"Als je enkel afgaat op het resultaat, dan denk je dat dit hier een makkelijke zege was. Maar dat was het geenszins", begon Stijn Vreven zuchtend (maar opgelucht!) aan de persconferentie na afloop van de competitiewedstrijd in en tegen Lommel. "We mogen gerust stellen dat we hard hebben moeten vechten voor de drie punten. In principe hebben we meer kwaliteit dan Lommel maar als dat niet gepaard gaat met inzet en passie, dan wordt het verschil heel klein. En dat was hier vandaag het geval. Over onze eerste helft kan ik helemaal niet tevreden zijn. Het tempo lag te laag, ons voetbal was te slordig... al kwamen we uiteindelijk toch nog op voorsprong."

"Tijdens de rust heb ik mijn spelers verteld dat ze zeker een tandje moesten bijsteken om hier de volle pot mee te graaien. Want Lommel zou gaan drukken, alles of niks spelen... en als ze dan zouden scoren had het voor ons wel eens slecht kunnen aflopen. Dat is gelukkig niet gebeurd; Na de rust gingen we iets beter voetballen, alleszins ook met meer passie... al vond ik dat ons voetballend vermogen vandaag toch te weinig was. Maar anderzijds zijn we onder de Lommelse druk ook nooit echt in de problemen gekomen."

Veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Het zijn mooie cijfers die Beerschot kan voorleggen.

"Dat klopt zeer zeker", aldus nog Vreven. "We blijven samen met KV Mechelen aan de leiding in de tweede periode. Ook mentaal zeer belangrijk want we spelen telkens na de Mechelaars, wat toch voor druk zorgt. Maar daar blijven we rustig onder.We doen het elke week toch maar weer. Dat stemt me meer dan tevreden."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees