Onze trainer na de 0-0 tegen KV Mechelen

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Stijn Vreven: "Ik ben trots op mijn spelers"

Minder vuurwerk op de persconferentie in vergelijking met de vorige Beerschot-KV Mechelen. Met Stijn Vreven en Wouter Vrancken zaten vanavond twee rustige trainers aan de tafel, die hun adrenaline in de kleedkamer hadden gelaten en elk hun analyse maakten... die op vele vlakken gelijklopend was. Van 'Foute Vrienden' naar goede vrienden in een tijdspanne van amper één maand. Goed zo!

Wouter Vrancken maakte de opmerking dat het gelijkspel een billijk resultaat was, al vond hij dat zijn elftal in het slotkwartier - met elf tegen tien - meer rust aan de bal had moeten hebben en minder gejaagd naar dat doelpunt op zoek had moeten gaan. "Ik miste een beetje koelbloedigheid in die momenten. Hoe dan ook, het belooft volgende zaterdag nog een spannende tweede wedstrijd te worden", aldus de T1 van de KV.

Stijn Vreven van zijn kant gaf toe dat KV Mechelen scherper aan de wedstrijd begon. "In het eerste kwartier hadden wij het moeilijk en combineerden de Mechelaars twee goede kansen bij elkaar. Maar daarna herstelden we het evenwicht en kregen wij via De Mets en Hoffer op onze beurt twee levensgrote scoringsmogelijkheden. De reddingen die KV-doelman Verrips daarbij uit z'n mouw schudde, waren grote klasse. Chapeau."

Na een uur moest Beerschot met z'n tienen verder, na die rode kaart voor Jan Van den Bergh. "Ik heb nog geen beelden gezien maar ik heb me laten vertellen dat de eerste gele kaart die Jan kreeg nogal 'licht' was. Ach, ik wil en ga daar niet over zeuren. Het is natuurlijk jammer dat het Beerschot-hoofdstuk voor Van den Bergh op zo'n manier moet eindigen want volgende zaterdag 'Achter de Kazerne' is hij geschorst. Gelukkig beschik ik over een sterke kern, die dergelijke aderlating makkelijk kan opvangen. Ook de voorbije weken en maanden toonde onze bank zich evenwaardig dan de titularissen. En dat is en blijft een fijne vaststelling."

"Ik ben trots op de manier waarop mijn spelers met tien tegen elf hebben gereageerd. We zijn niet beginnen panikeren, op geen enkel moment onderuit gegaan, in zoverre dat KV Mechelen in dat slothalfuur zelfs geen enkele uitgespeelde kans meer wist te scheppen. Samengevat, deze nul-nul is geen topresultaat, maar blijft een goede uitgangspositie. Het feit dat we hier thuis geen doelpunt incasseerden is een bonus. Elk gelijkspel met goals volstaat volgende zaterdag om kampioen te worden", rondde Vreven af.

Waarna de persconferentie met een stevige én gemeende handdruk plus een schalkse lach van beide trainers werd afgesloten.  

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees