Onze coach Marc Brys na de 0-0 tegen Westerlo

 

Marc Brys: 'De focus ligt te verdeeld momenteel"

Onze coach Marc Brys besefte dat het spel tegen Westerlo vorige vrijdag niet tot het beste van dit seizoen behoorde. 

Het veld was moeilijk bespeelbaar” stelde Marc Brys vast. “Zo ook de tegenstander. Dat wil zeggen dat je voor geen gemakkelijk opdracht staat. Bovendien worden deze wedstrijden minder specifiek voorbereid naar de volgende tegenstander toe maar meer naar de finalematchen. Dan hoop je om de match snel in een bepaalde plooi te kunnen leggen om van daaruit te voetballen. Dat we nu al vier duels tegen Westerlo met een gelijkspel afsluiten, betekent eveneens dat we met een stugge tegenstander te maken hebben die moeilijk te verzetten is. Kortom een ploeg die ons blijkbaar niet echt ligt. Bovendien zijn er een aantal jongens bij ons die moeten spelen om klaar te zijn tegen die finalewedstrijden, anderen moet je nog proberen omdat je ze onvoldoende kent en een ander deel moet je fris maken in de opbouw. We beseffen maar al te goed dat we niet onze beste match hebben gespeeld. We zijn in volle opbouw en ik bewonder de inzet en de moeilijkheid in de tweespalt die in de hoofden zit. We moeten daar het nodige begrip voor opbrengen. De reden is dat we ons klaar maken om twee maal begin maart te gaan knallen. Uiteraard willen we die wedstrijden winnen. Dat wil niet zeggen dat we de overige duels niet met een zege willen afsluiten. Zeker wel. De focus ligt alleen te verdeeld. Dat is een moeilijkheid waarmee we kampen. Niet alleen tegen Westerlo maar eveneens de matchen voordien. We moeten zien dat de bepalende spelers er snel terug gaan staan.”

Het goede voetbal van de eerste periode zie je niet meer tussen de lijnen. “Dat is ook zo. We bezitten onder andere een beperkte kern. Vandaag ontbraken jongens die verantwoordelijk zijn voor 17 doelpunten en 16 assists. Dat voel je. We zijn diep moeten gaan om die eerste periode binnen te halen. Iedereen gaat daar lichtzinnig over. Die tweede periode is onverwacht slecht gestart. Dat kruipt in de hoofden maar eveneens in de benen. We zijn bezig om dit te doen kantelen en fris zowel op fysiek als mentaal vlak aan de aftrap van die eindronde te komen.”

Dan zal het toch beter moeten indien je wellicht tegen Cercle Brugge die twee finalematchen moet gaan spelen? Uiteraard. We hebben ook al goede matchen tegen Cercle gespeeld. Die tegenstander mag ons zeker niet afschrikken.”

 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees