Nieuwe spits voor KFCO Beerschot Wilrijk: Erwin Hoffer

 

Oostenrijks international tekent tweejaarscontract op het Kiel

Het is een lange zoektocht geweest maar vandaag kan KFCO Beerschot Wilrijk zijn nieuwe spits voorstellen: de 30-jarige Erwin Hoffer, Oostenrijks international en de voorbije seizoenen aan de slag bij Fortuna Düsseldorf en Karlsruher SC in de Duitse 2. Bundesliga. De 1.76 meter grote aanvaller arriveerde vanochtend in Zaventem, onderging deze namiddag medische testen en zette zonet zijn handtekening onder een contract met een looptijd voor twee seizoenen.

Even voorstellen: Erwin Hoffer werd geboren op 14 april 1987 in Baden bei Wien en voetbalde in de jeugdafdelingen van 1.SC Haidhof, FC Tribuswinkel en Badener AC alvorens hij in 2002 bij Admira Wacker Wien terechtkwam. Daar stapte hij twee seizoenen later over naar Rapid Wien, waar hij in drie seizoenen 85 wedstrijden speelde en 41 keer scoorde. Die goede cijfers leverden hem in 2009 een transfer op naar Napoli in de Serie A. Daar stond hij acht wedstrijden in de basis om vervolgens te worden uitgeleend aan achtereenvolgens 1.FC Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt en opnieuw 1.FC Kaiserslautern. Tijdens die uitleenbeurten kwam hij aan 74 wedstrijden en 18 goals.

In 2013 ondertekende hij een contract bij Fortuna Düsseldorf waar hij in twee seizoenen 45 keer in actie kwam en dertien doelpunten scoorde. Twee jaar later verkaste hij naar Karlsruher SC: 51 wedstrijden en zes goals in opnieuw twee seizoenen.

Sinds 2004 maakt Erwin Hoffer ook deel uit van de Oostenrijkse vertegenwoordigende elftallen, via de U17 tot de U21 was hij een vaste waarde in de beloftenteams (59 caps, 25 doelpunten) alvorens hij vanaf 2007 ook regelmatig geselecteerd werd voor het Oostenrijks nationale elftal. Daar staat zijn teller momenteel op 28 caps en vier doelpunten.

En vanaf vandaag mag Erwin Hoffer zich een "Manneke" noemen, en moet hij de extra aanvaller worden waar KFCO Beerschot Wilrijk nu toch al een tijdje naar op zoek was.

 

Ein herzliches Willkommen, Erwin. Und... viele Tore gewünscht!

 

Tekst:: Danny Geerts

Foto: Archief Karlsruher SC