Mo Messoudi stoomt zich klaar voor een nieuw topseizoen

 

"De nadruk tijdens dit oefenkamp ligt op explosief trainen en honderd procent focus"

De voorbereidingsstage van KFCO Beerschot Wilrijk is bijna halfweg. Tijd dus voor een eerste evaluatie... en daarvoor klopten we in het Aparthotel van Delden aan op kamer 61, waar Joren Dom en Mo Messoudi de dienst uitmaken. Laatstgenoemde, ook bekend als vlotte en kundige WK-analist bij Sporza-TV, is onze gesprekspartner.

Kijk eens terug op de voorbije dagen, Mo... en maak eens de vergelijking met de oefenkampen van de voorbije seizoenen onder Marc Brys.

"De insteek is helemaal anders. Niet alleen omdat er een gans nieuwe technische staf is, maar ook omdat er maar liefst twaalf nieuwe spelers zijn die allemaal geïntegreerd moeten geraken en ingepast worden. En ik moet toegeven dat het allemaal supervlot verloopt. KFCO Beerschot Wilrijk beschikt momenteel over een jonge, talentvolle groep voetballers met een positieve mentaliteit. Het gevoel is goed, het zijn allemaal toffe gasten die bereid zijn te knokken en een winnaarsmentaliteit tonen. Dat laatste mag geen verbazing wekken, want trainer Stijn Vreven hamert er elke trainiing opnieuw op dat we explosief moeten zijn, dat we tijdens de oefensessies dezelfde gretige instelling moeten tonen zoals we dat in de wedstrijden zouden doen. Dat zorgt voor erg intensieve trainingen. Qua trainingsuren is het misschien ietsje minder dan onder Marc Brys, iets kortere trainingen bedoel ik. Maar het is verdorie hard werken, zwoegen en zweten."

"De voertaal in de groep is en blijft Engels, omdat iedereen die taal machtig is. Ook de vele nieuwe Franstalige jongens in onze kern. Naast het tactische en het conditionele wordt er tegelijkertijd ook aan het groepsgevoel gewerkt, en dat is minstens even belangrijk .De prima groepssfeer die elk seizoen bij KFCO Beerschot Wilrijk heerste vormde steeds de basis van onze goede prestaties en leidde het voorbije seizoen ook tot de eerste periodetitel. Dat moet intact blijven. Ook nu zal het collectieve boven het individuele primeren. En dat is een prettige vaststelling."

Hoe zit het met jou? Heb je inmiddels al bij de groepstrainingen kunnen aanpikken?

"Ik ondervond de voorbije weken nog wat hinder aan mijn kuit, zodat ik me samen met Fessou Placca en Tom Pietermaat moest beperken tot een revalidatieprogramma. Momenteel ondervind ik echter geen last meer, dus ik hoop zo snel mogelijk aan te sluiten bij het zwaardere werk, zodat ik mijn conditie verder kan opkrikken, en ook matchritme zal kunnen opdoen.Want ik wil zeker tegen de seizoensstart weer honderd procent zijn zodat ik mijn stek in het elftal kan opeisen. Het seizoen 2018-2019 biedt zich even heftig aan als het voorbije jaar: de club blijft immers superambitieus en gaat voluit voor de promotie naar 1A. Daar is iedereen al voldoende van doordrongen. Even goed doen als het vorig seizoen, of eigenlijk nog één stapje beter, zal moeilijk zijn. Want zowel KV Mechelen als OHL dienen zich aan als lastige medefavorieten. Maar we gaan die uitdaging aan."

Hoe wordt de weinige vrije tijd hier in Delden ingevuld?

"Tussen de trainingen door wordt er door iedereen veel gerust of wippen we eens binnen bij de kinesisten voor verzorging, of bij Benny voor een deugddoende massage. Veel tijd om andere zaken te doen is er niet. Ook al omdat iedereen op het einde van de dag doodop is van de intensieve trainingarbeid. Maandagavond hebben we in groep op tv wel de WK-wedstrijd België-Japan gevolgd, en dat zorgde voor een leuk sfeertje met die onwaarschijnlijke ontknoping. Wat een klassedoelpunt, die beslissende goal van Chadli. De perfecte goal in de omschakeling."

Werd je door je ploegmaats trouwens gesolliciteerd om als analist op te treden tijdens de rust en na afloop van die Rode Duivelsmatch?

"Nee, dat hebben ze me nog niet gevraagd." (lacht) "Het was overigens wel een leuke ervaring om daar bij de VRT in de WK-studio enkele wedstrijden te mogen analyseren. Men heeft me ook teruggevraagd. Maar ik moet wel zien dat het te combineren is met het trainingswerk hier bij Beerschot Wilrijk. Want de voorbereiding op het nieuwe seizoen is mijn topprioriteit; de rest een plezant extraatje."

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees