Mike Vanhamel nieuwe doelman voor KFCO Beerschot Wilrijk

 

Een (supergoede) keeper voor de lange termijn

Wanneer KFCO Beerschot Wilrijk in augustus aan het nieuwe seizoen 2018-2019 begint, zal dat wellicht gebeuren met Mike Vanhamel tussen de palen. Onze club bereikte gisteren immers een akkoord met de 28-jarige doelman die in de huidige campagne op de loonlijst van KV Oostende stond. Vanhamel ondertekende een contract met een looptijd van vier jaar met nog eens een bijkomend jaar daarbovenop. Of met andere woorden: deze ballenpakker is er een voor de lange termijn.

Hiermee komt er dan ook een einde aan het verblijf van Rafa Romo, die volgende week terugkeert naar Apoel Nicosia. De Cypriotische topclub eiste van onze club een te hoge transfersom om de Venezolaanse keeper definitief over te nemen. Exit Romo dus, en "grote entree" voor Vanhamel.

Mike Vanhamel werd op 16 november 1989 geboren in Elsene, stond in de jeugdreeksen achtereenvolgens bij OH Leuven, Anderlecht en Sporting Charleroi onder de lat. Van 2006 tot op heden kende hij maar liefst acht clubs. Eerst bij OH Leuven (2006-2007), vervolgens vier jaar in het Franse Le Havre. Tijdens het seizoen 2011-2012 keerde hij terug naar België, waar hij bij Westerlo in de A-kern zat. Daarna volgden twee seizoenen Laval (Frankrijk) en één jaartje NEC Nijmegen in Nederland. En van 2015 tot op heden verdedigde hij de kleuren van White Star Brussels, Lierse en KV Oostende. Een doelman/handelsreiziger zeg maar... die nu aan een nieuwe, langdurige, uitdaging begint.

Jan Van Winckel steekt zijn lof, appreciatie en vertrouwen voor onze nieuwe ballenpakker alvast niet onder stoelen of banken. "Mike Vanhamel is een supergoeie allround-doelman die zowat overal zijn strepen verdiende en straks met voorsprong de beste keeper uit 1B wordt", zegt onze sportief manager. "Zelfs op zijn 28ste heeft hij nog groeimarge maar heeft hij ook nood aan een vaste standplaats. En dat is net datgene dat we hem nu - met dit contract van vier jaar, plus één extra, bij KFCO Beerschot Wilrijk geven. Het is immers de bedoeling dat Mike Vanhamel de eerstvolgende jaren onze vaste keeper wordt. Te beginnen met volgend seizoen, wanneer we poging twee gaan ondernemen om de promotie naar 1A af te dwingen."

Mike Vanhamel zelf had weinig overredingskracht nodig om gisterenavond zijn krabbel onder die verbintenis met KFCO Beerschot Wilrijk te zetten. "Ik was op zoek naar een ambitieuze club met uitstraling. Geen grijze muis of een club met weinig supporters en weinig sfeer. Er was best wat interesse voor mij, ook van clubs uit 1A. Maar toen KFCO Beerschot Wilrijk bij mij aanklopte, was ik direct geïnteresseerd, want het voetbal lééft op het Kiel en de sfeer en het enthousiasme die daar op de tribunes heersen spreekt me ontzettend aan", zegt onze nieuwe doelman. "Maar er is uiteraard ook het sportieve luik, die ambitie om zo snel mogelijk naar 1A door te stromen. En daar zet ik me eveneens voor de volle honderd procent achter. Voor de rest ben ik echt gecharmeerd door het vier-, allez met dat jaar optie erbij..., of zeg maar vijfjarencontract dat ik aangeboden kreeg. Daar blijkt toch uit dat de club veel vertrouwen in mij heeft. Kortom, ik begin straks supergemotiveerd aan het Beerschot-Wilrijk-hoofdstuk in mijn carrière... en hoop dat ik niet mijn volledige contractduur zal nodig hebben om de sportieve doelstelling - de promotie naar 1A - te verwezenlijken."

Je hebt dit seizoen met KV Oostende al van 1A geproefd... "Dat klopt, en dat smaakt naar meer. Waarom het bij KVO uiteindelijk een beetje is misgelopen? Voornamelijk omdat de mensen die mij ten allen koste bij de kustploeg wilden, trainer Yves Vanderhaeghe en algemeen manager Luc Devroe, ieder om beurt de club verlieten. Respectievelijk richting AA Gent en Anderlecht. Dat speelde erg mee. Bovendien miste ik door een 'ambetante' blessure tijdens een belangrijke periode in het seizoen een aantal wedstrijden, waardoor ik enigszins op het achterplan belandde. Waarmee ik maar wil aangeven dat KFCO Beerschot Wilrijk voor mij eigenlijk op het ideale moment voorbijkwam. Hier op het Kiel wil ik doorgroeien tot een vaste waarde onder de lat. Eerst nog in 1B... maar daarna zo rap mogelijk een stapje hoger."

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Mike Vanhamel alvast van harte welkom in het Olympisch Stadion... en kan alleen maar hopen dat hij zijn - en onze - ambities kan waarmaken.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Phineas van der Kaa