MEDEDELING VAN HET BESTUUR IN DOSSIER PROPERE HANDEN

Beerschot wenst kort te reageren en z'n supporters te informeren na alweer een nieuwe wending in het dossier Propere Handen. Plots beweert Lokeren dat het in 1A blijft als KV Mechelen bestraft wordt met degradatie voor matchfixing. Beerschot zou volgens hen niet promoveren. Het bestuur van Beerschot betwist dit standpunt. Bij een degradatie van KV Mechelen promoveert Beerschot, klinkt het.

"Beerschot wenst duidelijk te stellen dat het bondsreglement niet de minste twijfel laat omtrent het stijgen van de club naar de afdeling 1A wanneer KV Mechelen ingevolge het stellen van daden van competitievervalsing degradeert. De KBVB heeft dit trouwens in een officiele mededeling op haar website op 1 juni 2019 bevestigd:

...Ingevolge deze beslissing zijn de sportieve gevolgen voor de clubs in het kader van de Belgische competities voor het seizoen 2019-2020 de volgende.

  • YR KV Mechelen zal, met een puntenhandicap van 12 punten te verdelen over de twee periodes, aantreden in de Proximus League en zal niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup tijdens een seizoen.
  • KV RS Waasland-SK Beveren, aan wie geen tuchtsanctie wordt opgelegd, zal aantreden in de Jupiler Pro League.
  • Beerschot zal aantreden in de Jupiler Pro League in plaats van YR KV Mechelen....

Beerschot distantieert zich dan ook duidelijk van elke stemmingmakerij vanwege Sporting Lokeren. Ook KV Mechelen probeerde eerder al met een interpretatie van een artikel in het bondsreglement z'n gelijk te halen. Ook toen werden de argumenten van tafel geveegd. Ook nu is Beerschot ervan overtuigd dat de interpretatie van Lokeren niet strookt met het bondsreglement en dat bij degradatie van KV Mechelen, enkel Beerschot kan promoveren en Lokeren niet aan degradatie kan ontsnappen."

Het bestuur van K. Beerschot V .A.