Matchverslag KFCO Beerschot Wilrijk – VW Hamme 4-1

Hattrick van Dries Ventôse tegen derdeklasser

KFCO Beerschot Wilrijk scoorde voor de tweede week op rij, vier doelpunten tegen een derdeklasser. Op de fandag werd Rupel Boom met 4-2-cijfers huiswaarts gestuurd. Tegen Vigor Wuytens Hamme moest trainer Spaenhoven zelfs zijn sterkste elftal niet tussen de lijnen brengen om met 4-1 afstand te nemen van de Oost-Vlamingen.

Trainer Urbain Spaenhoven kon in deze wedstrijd niet beschikken over Antonio Muñoz Herrera die nog hinder ondervond van een trap vorige zondag opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Wuustwezel. Na vijf minuten diende Anthony Portier tevens al vervangen te worden wegens een spierblessure in de kuit. Onze kustjongen zal zondag tegen Lyra alleszins niet inzetbaar zijn. Ook zal het nog afwachten worden of het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond vanavond groen licht heeft gegeven over de speelgerechtigdheid van Dries Ventôse. De ex-Rupel Boomspeler liet met een zuivere hattrick voor de rust alleszins zien er helemaal klaar voor te zijn.

Onze coach bracht een mix van spelers tussen de lijnen die de laatste wedstrijden minder of geen speelgelegenheid kregen of vorige zondag toch de volle 90 minuten rondmaakten. Op de rechterbackpositie kwam met Anthony Van Loo bovendien een eersteklassespeler aan de aftrap die einde contract is bij KV Mechelen en aan onze club vroeg om zijn conditie te mogen onderhouden samen met de Kielse spelersgroep. Van een mogelijke transfer is echter geen sprake.

Het eerste half uur werd de verdediging van KFCO Beerschot Wilrijk een eerste maal echt op de proef gesteld in deze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Doelman Ruben Smet diende enkele malen plat te gaan of gevat tussen te komen op scherpe acties van de bezoekers. KFCO Beerschot Wilrijk domineerde het eerste half uur maar de beste kansen waren toch voor de derdeklassers. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was nochtans voor Dries Ventôse die zijn kopbal voorlangs zag gaan. Na bijna één derde wedstrijd kopte Ventôse het openingsdoelpunt binnen op assist van Nicot. Even later werd Ascencion foutief onderuit gehaald in het strafschopgebied. Ventôse zette zich, bij afwezigheid van De Smedt en Muñoz Herrera, achter de bal en trapte gemakkelijk zijn tweede van de avond binnen. Nauwelijks een minuut later milderden de bezoekers nadat Smet een afstandsschot niet onder controle kreeg en de Hamse aanvoerder Speltdooren in de rebound binnen legde. Op slag van rust maakte Ventôse zijn hattrick rond nadat Ascencion eerst een vrijschop op het hoofd van Van der Linden schilderde en onze rijzige verdediger de bal panklaar in de voeten van onze topschutter van de avond devieerde.

De tweede helft werd traditioneel gekenmerkt door de vele wissels. Na iets meer dan een uur spelen en een ruime 3-1 voorsprong bracht Spaenhoven pas meerdere van zijn basisspelers tussen de lijnen. Enkel Dermaut kon nog mooi scoren na een lange rush richting doel op assist van doelman Ruben Smet.

De volgende opdracht voor KFCO Beerschot Wilrijk staat komende zondag op het Kiel geprogrammeerd met een bekerduel tegen Lyra.

* DOELPUNTEN: 28' Ventôse 1-0, 35' Ventôse 2-0 op penalty, 37' Speltdooren 2-1, 45' Ventôse 3-1 en 75' Dermaut 4-1.

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Smet, Van Loo (62' Laevaert), Van der Linden, Portier (9' Meeus, 82' Van Tongerloo), Nicot, Snoeys (62' Van der Heyden), Schaessens (62' De Smedt), Ascencion (62' Dermaut), Baert, Nijs (83' Lenie) en Ventôse (62' Daal).

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees