Marius Noubissi, het zwarte goudhaantje van het Kiel

 

"Mijn debuut is hoopgevend, maar ik moet blijven bevestigen"

Met drie competitiedoelpunten en een treffer in de bekerwedstrijd op Cercle Brugge is Marius Noubissi zonder enige twijfel het "Manneke van de voorbije zes weken". Vooral als afwerker heeft hij zijn entree op het Kiel niet gemist. Maar er is meer, ook de speelstijl van de pas 21-jarige Kameroener valt bij onze technische staf en supporters best goed in de smaak. Doelgericht, inzet troef, wegend op elke verdediging, sterk in de duels. Kortom: een "beest in de zestien.

En of Marius Noubisse populair is in het Olympisch Stadion. Drie keer op rij werd hij op onze facebookpagina al verkozen tot "Man van de Match" en ook het "Doelpunt van de Maand September" kwam van zijn (zware) voet.  Zo overweldigend en dwingend als hij op het terrein is, zo minzaam en ietwat verlegen is hij daarnaast. Maar wel zelfbewust.

"Het was een voordeel dat ik geen fysieke achterstand en ook geen gebrek aan matchritme had toen ik de overstap maakte van Ilves Tampere uit Finland naar 'le Beerschot'. Ik kon onmiddellijk inpikken bij de groepstrainingen en kreeg al snel mijn eerste speelminuten", zegt hij. "De aanpassing verliep dus optimaal, ook door het feit dat we met een goede, positieve groep zijn. Dat ik vrijwel onmiddellijk kon scoren, hielp natuurlijk ook. Want een spits wordt altijd en overal afgerekend op het aantal doelpunten. Uiteraard is het fijn dat je zelf scoort, maar ik vind het toch belangrijker dat het elftal wint. Het collectieve primeert. Alles bij KFCO Beerschot Wilrijk staat in het teken van de titel, van de promotie naar 1A. En daar wil ik liefst een belangrijke rol in vertolken."

Helemaal tevreden met zijn prestaties is Noubissi evenwel nog niet.

"Ik besef dat ik regelmatiger moet worden. Efficiënter bij de afwerking. Neem nu die thuiswedstrijd tegen Tubeke. Akkoord, ik scoorde uiteindelijk nog wel de winning-goal, maar eigenlijk had ik de wedstrijd al veel vroeger kunnen, of moéten, beslissen.  Die kans die ik in de eerste helft kreeg... die bal moet altijd binnen. Dat is dus een werkpunt: nog dodelijker worden in de zone van de waarheid. Bovendien ben ik soms misschien een beetje te individualistisch, en ga ik mijn kans in plaats van de bal aan een beter geplaatste medemaat te spelen. Eens de aanvallende automatismen beter op punt staan, moet dat lukken. Hier wordt heel professioneel gewerkt: de wedstrijdevaluaties zijn heel leerrijk voor mij. Op die manier kan je nog belangrijker worden voor het team, en zelf ook stappen zetten. Want daarin komen zowel de goede punten als de mindere zaken uitgebreid aan bod. Voor een jonge kerel als ik, is zoiets super belangrijk."

"Het niveau van het voetbal hier in 1B ligt vrij hoog", vindt Noubissi. "En ook de sfeer in ons stadion is heerlijk. Veel volk op de tribunes, supporters die je constant aanmoedigen. Ik heb me mijn overstap naar België nog geen seconde beklaagd. In Finland was het qua niveau en beleving allemaal een pak minder. Verder heb ik het zelden meegemaakt dat een competitie zo spannend is. Na negen wedstrijden is Union leider maar het trio achtervolgers KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en Lommel telt amper één puntje minder. Iedereen lijkt aan elkaar gewaagd; het zorgt er voor dat elke wedstrijd superbelangrijk is. We weten dus wat we zondag in Mechelen moeten doen, willen we bovenin blijven meedraaien."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees