Leon Nollet overleden

 

LEON NOLLET (° 17 april 1932 - + 14 april 2016)

 

KFCO Beerschot Wilrijk verneemt het overlijden van Leon Nollet, generatiegenoot en ex-ploegmaat van Rik Coppens. Een echte Beerschotter dus. 

Nollet debuteerde in het seizoen 1951-1952 op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal van Beerschot en zou gedurende een vijftal jaren vaste waarde blijven naast kleppers als Rik Coppens, Charles Geerts, Stanneke Huysmans, Cois Geeraerts, Roger Braine, Martin Schroyens, René De Vos en andere Louis Van Benedens. Toen zijn speelkansen enigszins gehypotekeerd geraakten, verhuisde hij in 1957 richting Cercle Brugge... maar keerde al snel terug naar het Antwerpse waar hij onder meer bij FC Kontich speler-trainer werd.

Begin jaren zeventig koos hij resoluut voor het trainersvak. Via Jong Lede kwam hij in die functie niet toevallig weer op het Kiel terecht. We schrijven het seizoen 1973-1974, toen hij Cois Geeraerts als hoofdtrainer kwam vervangen om het daaropvolgende jaar opgevolgd te worden door Rik Coppens. Vandaar ging het naar de toenmalige tweedeklasser AA Gent, waarmee hij de promotie naar eerste afdeling afdwong.

Als rasechte Kielenaar met een groot paars-wit hart kwam hij in 1980 echter opnieuw bij Beerschot terecht. Het was de nieuw verkozen voorzitter Rik Moereels die hem een "herkansing" gunde. Zonder veel succes, want na een degradatie in 1982 werd hij opgevolgd door... opnieuw Rik Coppens. In die periode maakte ook zijn zoon Frank zijn opwachting in het eerste elftal.

Na het tweede vertrek bij "zijn" Beerschot trainde Leon Nollet achtereenvolgens nog SK Sint-Niklaas, (heel even) Antwerp, Beringen, Berchem Sport, Sporting Hasselt en Stade Leuven. Tussendoor stampte hij nog een befaamde voetbalschool uit de grond, die vooral in het Waasland populariteit genoot en respect afdwong. Daarna verdween hij als het ware geruisloos uit het nationale voetbalwereldje.

De laatste jaren sukkelde Nollet met zijn gezondheid. Vandaag, drie dagen voor zijn 84ste verjaardag, overleed hij.

Samen met zijn echtgenote Liliane, zoon Frank, familie, vrienden en ex-ploegmaats deelt KFCO Beerschot Wilrijk in het verdriet.

Bedankt voor de vele mooie herinneringen op onzen Beerschot, Leon.

 

Rust in vrede.

 

 

Tekst: Danny Geerts