Klare taal, duidelijke visie en sportieve ambitie

Druk bijgewoond, enthousiast, informatief  en geslaagd. Zo mag de persconferentie van KFCO Beerschot Wilrijk bondig samengevat worden. Er viel trouwens heel wat (schoon) volk te bewonderen gisteren in het logecomplex van het Olympisch Stadion, waar onze club achtereenvolgens haar visie en sportieve doelstellingen verduidelijkte, de hoofdsponsor Land Invest Group in de schijnwerpers plaatste en afsloot met een voorstelling van de spelersgroep en de technische staf.

Het pleit voor een kenmerkend gezond realisme dat voorzitter Eric Roef  de Kielse kaarten ongegeneerd op tafel gooide. “We moeten er geen doekjes om winden: KFCO Beerschot Wilrijk stapt straks razend ambitieus het seizoen in. Onze doelstelling is duidelijk. We willen doorgroeien vanuit eerste provinciale. Met andere woorden: promotie naar bevordering is onze sportieve doelstelling”, aldus onze voorzitter. Klare taal, rechttoe-rechtaan, zonder flauwe uitvluchten of andere makkelijke excuses…  Zo horen we het graag. “We vertrekken vanaf een gezonde  basis en gaan zeker op financieel vlak geen zotte kuren doen. Onze visie is welomlijnd: stapje voor stapje voortbouwen aan een mooie sportieve toekomst. Samen met een goed uitgebalanceerde spelerskern en een onwaarschijnlijk grote, enthousiaste en fanatieke groep supporters. De abonnemententeller staat momenteel op 4.700. Onwaarschijnlijk toch?!”

Onder-voorzitter Marc Bartholomeusen zorgde daarop voor een zoet intermezzo. Hij focuste in zijn toespraak namelijk op de geboorte van het nieuwe Beerschot Wilrijk en liet op gepaste wijze geel-blauwe en paars-witte suikerbonen onder de aanwezigen verdelen. En nadat Marc Schaling, CEO van hoofdsponsor LIG, de raakpunten tussen zijn bedrijf en onze club (“jong, gezond, transparant”) aanhaalde en ook nog de hoofdreden van de samenwerking (“dit ambitieuze project mee uitbouwen tot een succes”) meegaf, werden de nieuwe Joma- shirts voorgesteld. En die mogen gezien worden: paars met een horizontale gele band op borsthoogte voor onze thuiswedstrijden: geel met een zelfde paarse band voor de matchen op verplaatsing. Mooie shirts voor een mooie club!

Het slotwoord aan de sprekerstafel was voor hoofdcoach Urbain Spaenhoven. Die stelde met de nodige flair zijn spelersgroep voor en onderstreepte tussendoor – op zijn beurt – de steile ambities. “Wij willen doodgraag aan het hoge verwachtingspatroon voldoen en onze favorietenrol waarmaken. Het liefst van al ook nog met attractief voetbal”, stelde onze trainer zonder schroom. “Het is voor mij een voorrecht om samen met kleppers als onder meer Dirk Vercauteren en Marc Noë in de technische staf aan dit nieuw project te mogen beginnen. Onze voetbalvisie is gelijklopend, en die willen we overdragen op de spelers. Op de hele club zelfs. De eerste evaluatie na onze oefencampagne is positief. De uitslagen waren doorgaans goed, het voetbal dat we op de mat brachten opent eveneens perspectieven, terwijl de beleving en aanmoedigingen van onze vele supporters een extra bonus is. Ook met de wisselwerking spelers-supporters zit het méér dan goed. Kortom, we zijn er klaar voor!”

Afspraak op zondag 1 september om 15 uur in het Olympisch Stadion, waar KFCO Beerschot Wilrijk de competitie instapt met een thuiswedstrijd tegen Ternesse. Want dan begint het grote, het échte werk.

 

Tekst: Danny Geerts
Foto’s: Jan Mees