KFCO Beerschot Wilrijk wil zaterdag graag naar de tweede plaats wippen

Met Sint-Lenaarts (thuis) en Esperanza Pelt (uit) krijgt KFCO Beerschot Wilrijk deze- en volgende zaterdag respectievelijk de nummers twee en één uit de rangschikking tegenover zich. Een beetje de matchen van de waarheid, zeg maar, want hiermee belandt de favorietenstrijd in Bevordering C sowieso in een (eerste?) beslissende fase. Van bijkomende druk en/of extra stress merkten we echter niks op in het Kielse huishouden. Trainer Urbain Spaenhoven en zijn kampioenen werkten deze week hun traditioneel zware trainingsprogramma af, hadden dinsdagavond een plezant intermezzo in De Ark, het restaurant van bestuurslid Gunther Dieltjens die na een verloren weddenschap de spelersgroep een lekker etentje aanbood... en gingen donderdag méér dan voluit op de oefensessie aan het Universiteitsplein. De vaststellingen na afloop? Een supergemotiveerde spelersgroep, vol vertrouwen na de recente negen op negen, én met de focus helemaal op Sint-Lenaarts gericht. Kortom: dat zou zaterdagavond wel eens vonken kunnen geven in het Olympisch Stadion.

Dat duel met Sint-Lenaarts heeft straks een speciaal tintje. In de kern van de Kempenaars lopen immers zes ex-Beerschotters, Germinal-Beerschotters en/of KFCO Beerschot Wilrijkers rond. Zorgt dat voor een andere insteek, vroegen we aan onze sportieve architect.

"Nee, voor ons niet echt", zegt Urbain Spaenhoven. "Maar ik kan me voorstellen dat het voor de meeste jongens van Sint-Lenaarts die vroeger op het Kiel hebben gevoetbald wél een wedstrijd is die in hun agenda extra aangekruist staat. Zeker voor Pieter Fasseur en Jago Verheyen, twee gasten die vorig seizoen nog in onze kern zaten die de titel pakte in eerste provinciale. Allicht zullen zij dubbel gemotiveerd zijn om zich te bewijzen. Met allebei hebben we prettig en goed samengewerkt. En mede dank zij de ervaring die ze bij KFCO Beerschot Wilrijk hebben opgedaan wisten ze bij Sint-Lenaarts een vaste stek af te dwingen. Dat is een prettige vaststelling. Verder zijn er ook doelman Sam Vermeylen met een Beerschot-verleden, net als Nico Lansu, Nick Van der Zijp en Jens Lambrechts. Een halve ploeg, zeg maar. En tel daar eigenlijk ook Robin Baert maar bij, de broer van Kevin. Ook hij zal zich zaterdag ongetwijfeld graag in de kijker willen spelen. Het zorgt hoe dan ook voor een leuke surplus."

"Tegen wie we ook spelen, voor KFCO Beerschot Wilrijk verandert de uitgangspositie niet. Wij kijken zo min mogelijk naar de tegenstander, gaan van onze eigen kracht uit en willen nu liefst op de elan van de voorbije weken verder gaan. Na drie overwinningen op rij, tegen Wellen, Bilzen-Waltwilder en Leopoldsburg, zitten we in de winning mood... en het zou prettig zijn moesten we die lijn kunnen doortrekken. Mits winst tegen Sint-Lenaarts wippen we dan over hen naar de tweede plaats, al is dat momenteel geen doel op zich, enkel een meegenomen bijkomstigheid. Onze focus gaat van wedstrijd naar wedstrijd. Het scenario bij ons is al langer bekend: elke week onze favorietenrol waarmaken en voor de drie punten knokken. Verder denken doen we vooralsnog niet. Daar stappen we niet van af."

Speciaal nieuws nog uit de Kielse sportieve keuken?

"Een positieve vaststelling is dat bijna iedereen fit is voor de strijd. De geblesseerden van de voorbije werken zijn bijna allemaal terug van weggeweest: Tristan Dermaut speelt zaterdag met de beloften zodat hij nog wat extra matchritme kan opdoen. De hernia waarmee Nico Van der Linden sukkelde is ook voltooid verleden tijd. Hij trainde weer voluit en probleemloos me. En ook met Tom Pietermaat gaat het de goeie richting uit. Zijn revalidatie na zijn kruisbandletsel aan de knie zit er op, hij kreeg begin deze week weliswaar een kleine reactie op training waardoor hij dit weekend nog niet met de beloften wederoptreedt... maar ook hij zit na een maandenlang herstel in de laatste rechte lijn richting eerste elftal. Alleen doelman Ruben Smet is twijfelachtig wegens ziekte. Voor de rest staat iedereen paraat. En dat zal voor onze supporters ook wel zijn zeker?", rondde Spaenhoven af.

Toch ook nog even gebabbeld met Kevin Baert, net voor de 'sportieve broedermoord'. Of valt die rivaliteit met broer Robin allemaal nog best mee?

"Het leeft toch in de familie hoor", lacht Kevin. "We hebben de voorbije dagen meer contact met elkaar gezocht en gehad dan anders. Meer over het voetbal én die match Beerschot Wilrijk tegen Sint-Lenaarts gepraat. Wat plagen over en weer, je kent dat. Niet onlogisch hé?! Dat hoort er allemaal bij. Want uiteraard is het een speciale wedstrijd voor ons. Het is immers de allereerste keer dat ik tegen mijn jongere broer in competitieverband op het terrein sta. En daar ben je toch mee bezig. Vorig seizoen speelden we met KFCO Beerschot Wilrijk wel een oefenduel tegen Sint-Lenaarts maar speelden we niet de volledige negentig minuten... en was het eigenlijk ook 'maar' een vriendschappelijk matchke. Zaterdag is het voor écht. En voor de tweede plaats in de rangschikking. Sportief belang én prestige, zeg maar. Ik kijk er wel naar uit, ja."

Wij ook, Kevin. Wij ook...   ;-)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto's: Jan Mees