KFCO BEERSCHOT WILRIJK SCOORT IN COMMISSIES PRO LEAGUE

KFCO Beerschot Wilrijk is actief op verschillende fronten. Van de Pro League kreeg onze club deze week het Pro League+ label voor de communitywerking. En onze medewerker Phineas Van der Kaa werd geselecteerd om te zetelen in de commissie data & innovatie.

Commissie data & innovatie

Dit is de nieuwste commissie van de Pro League die opstart met 15 leden van verschillende profclubs. De Pro League wil hiermee inspelen op de evolutie waarbij verschillende departementen (vnl. sportief, marketing) binnen de clubs meer data wensen te integreren in hun communicatie, beslissingsprocessen, sportief beleid etc.

Uit een 40-tal kandidaten werd ook Phineas Van der Kaa gekozen. Phin is, naast jeugdcoordinator,  ticketing manager van KFCO Beerschot Wilrijk en houdt zich ook bezig met online- en contentmarketing. "In al die facetten van m'n job word ik geconfronteerd met een enorme input aan gegevens. Het efficient beheren en verwerken van die data zijn een essentieel onderdeel geworden van een modern bedrijf. Denk aan de gegevens van supporters en klanten maar ook aan voetbalgerelateerde cijfers en stats. Het boeit me enorm en ik wil me hierin specialiseren. Het toont dat KFCO Beerschot Wilrijk op alle vlakken serieuze stappen aan het zetten is."

Phin heeft deze week het eerste overleg met specialisten uit Engeland en Zweden.

Pro League+ label

In het kader van de professionalisering is KFCO Beerschot Wilrijk op het einde van het vorige seizoen ook een communitywerking gestart. Dat die meteen gewaardeerd wordt door de Pro League en beloond wordt met het Pro League+ label is mooi en motiverend.

Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

"Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs prioritair. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid worden met dit label beloond, aldus Stijn Van Bever", CSR manager van de Pro League.

De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 18 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2018. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun community werking te ondersteunen.

Sven Van den Abbeele schreef aan het dossier en vertegenwoordigt KFCO Beerschot Wilrijk in de commissie community. "Een voetbalclub is zo sterk, zeker Beerschot. Het is onze plicht om die kracht te gebruiken om ook zaken te verwezenlijken naast het veld. Wij willen iets betekenen in en voor Antwerpen."