KFCO Beerschot Wilrijk huurt Gertjan De Mets van Zulte Waregem

 

Extra versterking voor het Kielse middenveld

Vanochtend rondde KFCO Beerschot Wilrijk de overgang van Gertjan De Mets af. De 31-jarige verdedigende middenvelder mocht van Zulte Waregem-coach Francky Dury naar een nieuwe club uitkijken en ondertekende op het Kiel een huurcontract voor de duur van één seizoen. Hij moet ons middenveld meer routine en extra slagkracht bijbrengen.

De Mets is een Bruggeling die de jeugdopleidingen van SK Bellem en Club Brugge doorliep en in 2007 in het Jan Breydelstadion doorstroomde naar de A-kern. Drie jaar later werd hij eerst uitgeleend aan KV Kortrijk, waar hij daarna een vast contract in de wacht sleepte en er zes seizoenen titularis was. Vorig jaar wisselde hij naar de buren van Zulte Waregem, maar daar waren zijn speelkansen eerder beperkt.

"De voorbije dagen meldden zich enkele clubs uit 1A en 1B... maar na een duidelijk en positief gesprek met Stijn Vreven waaruit ik kon afleiden dat men mij erbij wilde, stond mijn keuze vast. Het wordt KFCO Beerschot Wilrijk", zegt Gertjan De Mets in een eerste reactie. "Ik heb trouwens altijd al een zwak gehad voor Beerschot. Het is een nuchtere, hardwerkende club met een eigen identiteit en een mooie geschiedenis, die zich spiegelt aan mijn persoonlijkheid als voetballer. Ik kijk er naar uit om voor het Beerschot-publiek te kunnen voetballen. Het zijn fanatieke, gezond-kritische supporters die voor een leuke sfeer zorgen. En ook voor een extra boost als het moet. Er zijn veel clubs in 1A die graag zo'n achterban zouden willen."

Gertjan De Mets kent alvast twee voetballers uit onze A-kern. Zo speelde hij bij KV Kortrijk nog samen met Mo Messoudi, terwijl hij in zijn Brugse periode ook ploegmaat was van Jimmy De Jonghe. In 2011 scoorde De Mets in het Olympisch Stadion nog een doelpunt voor KV Kortrijk in een competitiewedstrijd die door Germinal Beerschot toen met 3-1 werd gewonnen.

 

 

 

Tekst: Danny Geerts en Phineas Van der Kaa

Foto: Phineas Van der Kaa