KFCO Beerschot Wilrijk huurt Dante Vanzeir

 

Op de eerste trainingsdag heeft KFCO Beerschot Wilrijk ook Dante Vanzeir ingelijfd. De 20-jarige aanvaller wil zich op het Kiel in the picture spelen en wordt voor 1 seizoen gehuurd van Racing Genk. Naast Jorn Vancamp haalt KFCO Beerschot Wilrijk zo nog een tweede bijzonder talentvolle spits binnen.

Vlak na de eerste training werd de principeovereenkomst met Racing Genk in een definitief akkoord gegoten. Dante Vanzeir is een van de grootste talenten van Racing Genk. In de laatste 10 wedstrijden van het voorbije reguliere seizoen speelde hij 4 keer en scoorde hij tegen Lokeren. Genk coach -en Rat- Philippe Clement gelooft 100% in Dante Vanzeir wiens contract werd verlengd.

Het was Vanzeir zelf die aandrong op een uitleenbeurt. “Ik wil veel spelen. Enkel dan kan ik me verder ontwikkelen. En ja, Beerschot Wilrijk genoot van bij het begin m’n voorkeur. Het is een coole club met een waanzinnige aanhang. Bovendien heeft de technische commissie me duidelijk gemaakt dat er heel aanvallend zal gespeeld worden. Een betere plek om te ontploffen, kan ik me niet voorstellen.“

Vanzeir is met z’n betonnen bovenbenen razendsnel en explosief. De ambitieuze aanvaller kan centraal en diep in de spits staan, maar kan met z’n snelheid ook vanop de flank schade aanrichten. Kortom, Dante Vanzeir is een profiel dat perfect past bij de aanvallende, attractieve speelstijl die trainer Stijn Vreven en z’n staff voor ogen hebben. "Dat Dante voor Beerschot heeft gekozen, hebben we te danken aan onze coach, Stijn, en zijn staff.

Dante wil zich verder ontwikkelen en daar vindt hij met spitsentrainer Hernan Losada en techniektrainer Karim Bachar de juiste mensen voor. Tijdens de technische gesprekken tussen onze coach en Dante merkte ik al snel op dat Dante enthousiast is over onze spelfilosofie.” aldus Jan Van Winckel. Vanzeir scoorde meermaals voor de nationale jeugdelftallen. Z’n belangrijkste goals waren die op het WK voor U17 in Chili. In de troostfinale tegen Mexico scoorde hij twee keer en gaf hij een assist, goed genoeg voor de bronzen medaille. Vanzeir was er ploegmakker van Jorn Vancamp.

Het slotwoord is voor onze bestuurder Jan Van Winckel. “KFCO Beerschot Wilrijk wil Racing Genk bedanken voor de constructieve samenwerking. Genk toont zich heel professioneel en stippelt een duidelijk traject uit voor z’n jonge, talentvolle spelers. Ik ben blij dat topclubs Beerschot Wilrijk beschouwen als de juiste club om hun toptalenten te laten ontwikkelen."

 

Tekst: Sven Van Den Abbeele

Foto: Phineas Van der Kaa