KFCO Beerschot Wilrijk – Exc. Kaart 3-0

DIKVERDIENDE WINST MET MOOIE DOELPUNTEN

KFCO BEERSCHOT WILRIJK – EXC.  KAART 3 - 0

Derde thuiswedstrijd en ook derde overwinning voor KFCO Beerschot Wilrijk, dat hiermee aan de kop van de rangschikking weer een kloofje slaat. Dat de zege gestalte kreeg met twee ronduit prachtige doelpunten was leuk meegenomen… alleen de écht overtuigende cijfers bleven jammer genoeg uit. En dat terwijl onze jongens toch zeker twee handenvol goede scoringsmogelijkheden versierden. Die falende afwerking was echter het enige schaduwkantje van een voor de rest even zonnige als leuke voetbalnamiddag in een weer goed volgelopen Olympisch Stadion.

Ondanks een aarzelend begin met al te veel onoordeelkundig inspelen klommen onze jongens toch nog vroeg op voorsprong via Kevin Baert, die randje grote rechthoek met een schitterend schot in de verste hoek raak trof. Als opwarmertje kon dat meteen tellen. Na een goed halfuur begon het voetbal pas echt te swingen, met het betere flankenwerk van Dewoyer op links en Baert op rechts. Maar KFCO Beerschot Wilrijk sprong al te slordig om met de vele kansen. Zo strandde een poging van Baert op doelman Van Mierlo en trapte Dermaut rakelings over. Vlak voor de pauze toonde Dju Ascencion hoe het wél moet. Vanop ruim vijfentwintig meter knalde hij de bal heerlijk mooi in de kruising. Een doelpunt dat het predicaat “wereldgoal” verdiende, en waarvan onze vijfduizend supporters weer naar hartelust konden smikkelen en smullen. Op dat moment moest Kaart het al wel met z’n tienen rooien, na een rode kaart voor ex-Beerschotter Wim Walschaerts.

Met dat mannetje minder waren het evenwel de bezoekers die voor het eerste gevaar van de tweede helft zorgden. De poging van Eysackers belandde echter tegen de deklat. Toch was het Beerschot Wilrijk dat het tempo en de spelrichting bleef bepalen. Maar ook nu weer dat ouwe zeer: overhaasting en dus slechte afwerking. Peter Nijs was niet in z'n dagje, en vooral Tristan Dermaut kreeg de bal tot drie keer op rij niet tussen de palen. Tot het tien minuten voor tijd wél lukte. Drie-nul dus, boeken definitief toe... en iedereen tevreden.

 

TOESCHOUWERS: 4.800

SCHEIDSRECHTER: Bosmans

DOELPUNTEN: 8’ Baert (1-0), 42’ Ascencion (2-0), 80’ Dermaut (3-0)

KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Verboven (88’ Verheyen), Van der Linden, Baert (84’ Fasseur) , Ascencion, Nicot, De Smedt, De Woyer, Dermaut en Nijs (81’ Magerman).

EXC. KAART: Van Mierlo, Walschaerts, Verbeke, Parmentier, Eysackers (72’ Vermeulen), Aslan, Ooms (62’ Van Cant), B. Van Hooydonck, Heylen, Karahmed (86’ J. Van Hooydonck) en De Meyer

GELE KAART:  Verboven, Baert, Eysackers, De Meyer

RODE KAART: 35’ Walschaerts (2 x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees