De Kempen- KFCO Beerschot Wilrijk 3-1

Terug met beide voeten op de grond

KFCO Beerschot leed bij de nummer twee uit de rangschikking, FC De Kempen zijn eerste nederlaag van het seizoen. In een aangename wedstrijd tussen twee ploegen die voluit voor de zege gingen, trok de thuisploeg aan het langste eind. Vooral het verschil in efficiëntie maakte het verschil tussen de twee topploegen uit eerste provinciale. De Kempense club profiteerde in de eerste helft haast maximaal uit de gecreëerde kansen.

Beerschot Wilrijk zette van de aanvangsminuten traditioneel veel druk naar voor. FC De Kempen speelde het spel mee en ging zich op geen enkel moment ingraven. In tegendeel zelfs. De eerste kans in de wedstrijd voor De Kempen was ook meteen raak. Op een voorzet dwars door de verdediging van onze jongens besloot Meeuwssen onder de kansloze Jef Snyders. Beerschot Wilrijk reageerde binnen de minuut met een gekruist schot van Dermaut dat ongelukkig tegen de binnenkant van de paal eindigde. KFCO Beerschot Wilrijk bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Kevin Baert kon eens vrij aanleggen maar Mardulier reageerde gevat met de vuisten.

De tweede uitgesproken kans voor de thuisploeg was weer raak. Meynendonckx zette Kenny Laevaert eerst op de verkeerde voet gezet en plaatste de bal voor doel waar de vrijstaande Hangisi onbesuist over het leder trapte; Daarmee was het gevaar echter nog niet geweken want Ocak schoot overhoeks binnen.

Op een belangrijk moment, een minuut voor de rust, kwam Beerschot Wilrijk terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Doelman Mardulier verkeek zich op een afgeweken afstandsschot van Tim Nicot. In de slotseconden van de eerste helft kwam Beerschot Wilrijk nog goed weg toen Snyders met een goede redding een poging van Ocak kon ongedaan maken. Hangise besloot in de rebound in het zijnet.

Tijdens de rust moest trainer Spaenhoven zijn pionnen herschikken. Doelpuntenmaker Nicot diende immers met een blessure noodgedwongen in de kleedkamer te blijven. Sven Van der Heyden verving hem. Onze jongens werd echter al vrij snel de adem afgesneden met een derde tegendoelpunt. Sababti speelde de Beerschot Wilrijk-verdediging op een hoopje en zet perfect voor doel waar Hangisi weinig moeite had om Snyders een derde maal het nakijken te geven. Snyders kreeg hiermee meer doelpunten in één wedstrijd te verwerken dan alle voorgaande matchen samen.

Toch gaven de jongens van trainer Spaenhoven zich nog zeker niet gewonnen. Alle aanvallende registers werden open getrokken. De thuisploeg kon echter vooral op een zeer secuur keepende Mardulier rekenen. Meestal stond de Kempense doelman in de weg om onze spitsen het scoren te verhinderen. Dyron Daal kreeg als eerste de mogelijkheid om opnieuw voor een aansluitingstreffer te zorgen. Zijn te zwakke maar wel prima geplaatste kopbal werd door de ervaren Mardulier gemakkelijk onderschept. Even later stond Dermaut alleen voor Mardulier. De Antwerpse spits besloot overhaast op de goalie. Rond het uur keek de nochtans niet slecht leidende ref Gorremans de andere kant uit toen Dyron Daal in het strafschopgebied foutief onderuit werd getrokken. Deze actie had mogelijk het kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn.

Beerschot WIlrijk bleef kansen creëren maar kreeg het leder steeds niet voorbij Mardulier. Daal en vooral Dermaut misten telkens op het beslissende moment. Het laatste kwartier probeerde De Kempen zijn voorsprong veilig te stellen door nog met één spits uit te pakken. Verrassend genoeg kreeg de thuisploeg nog de beste kansen. Snyders moest tot twee maal alles uit de kast halen om een vierde tegendoelpunt te voorkomen.

Beerschot Wilrijk ziet zijn ruime voorsprong in het klassement door deze nederlaag geminimaliseerd worden. Toch blijft het team van trainer Spaenhoven na acht speeldagen de rangschikking alleen aanvoeren.

 

TOESCHOUWERS: 2.500

SCHEIDSRECHTER: Gorremans

DOELPUNTEN: 11’ Meeuwssen, 35’ Ocak 2-0, 44’ Nicot 2-1 en 47’ Hagisi 3-1

DE KEMPEN: Mardulier, Geerts, Leys, Hertogs, Meynendonckx, Convalle, Sababti, Ocak (90’ van Genechten), Meeuwssen, Vervoort en Hangisi (73’ Van de Poel).

BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Van der Linden, Verboven, Nicot (46’ Van der Heyden), De Smedt (57’ Magerman), Ascencion, Baert, De Woyer (44’ Daal), Dermaut en Nijs.

GELE KAARTEN:  geen
 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees