Jos Van Aert geeft zaterdag de aftrap

 

Beerschot zet tegen Charleroi een echte “Oude Glorie” in de bloemetjes

Jos Van Aert, met zijn 84 jaar is hij één van de de ‘oudste’ Beerschotters. Morgen – ter gelegenheid van onze thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi - is hij onze eregast in het Olympisch Stadion. En mag hij de partij op gang trappen.

Jos is altijd al een slimme gast geweest. Want toen hij als jeugdspeler van Wortel gescout werd door Beerschot en Antwerp koos hij resoluut voor de paars-witten van ’t Kiel. Vanaf halfweg de jaren ’50 tot diep in de jaren ‘60 voetbalde hij in het Olympisch Stadion, en in die periode groeide hij niet alleen uit tot een échte Beerschotter maar werd hij bovendien één van de beste vrienden van de grote Rik Coppens. “Het klikte direct tussen ons. Ik kwam zowel op het veld als ernaast goed met hem overeen. Hij noemde mij al lachend “boerke” maar Rik mocht dat. Dat was nu eenmaal zijn humor, en het was niet slecht bedoeld. Rik is trouwens altijd mijn idool geweest en het was voor mij een eer om samen met hem in het eerste elftal van Beerschot te kunnen spelen”, zegt Van Aert. “Zijn dood enkele jaren geleden heeft me heel erg geraakt. Pijn gedaan ook want hij was een echte vriend.”

Op de foto zien we Jos Van Aert (links) en Rik Coppens tijdens een onderonsje in de kleedkamer.

Jos was en is een échte liefhebber van het spelletje, en voetbalde maar liefst tot op zijn zeventigste op recreatief niveau. Na zijn actieve loopbaan bleef hij in Antwerpen rondhangen en was hij nog dertig jaar betrokken bij de jeugdwerking op de Wilrijkse Pleinen. En tegelijkertijd een trouwe en graag geziene gast in het Olympisch Stadion. Als supporter.

Het spreekt vanzelf dat Jos Van Aert de Beerschot-microbe heeft doorgegeven. Zijn kleinzoon Vik Mertens voetbalt inmiddels ook in de paars-witte kleuren, meer bepaald bij de U14-elite. Jos is zijn grootste supporter en volgt met gepaste trots zowel de trainingen als de jeugdwedstrijden.

“Den Beerschot, dat is mijn leven”, aldus Jos. “Nog altijd. Dat ik zaterdag samen met Vik de symbolische aftrap mag geven, ontroert me. Het is een mooie geste van mijn club. En ik ga er voluit van genieten.”

Respect, Jos Van Aert. En geeft er een goei lap op!

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief