Jonge verdediger Gökhan Kardes van PSV naar KFCO Beerschot Wilrijk

 

En hier is aanwinst nummer tien

De bij PSV opgeleide verdediger Gökhan Kardes heeft op het Kiel een contract voor twee seizoenen getekend. KFCO Beerschot Wilrijk heeft bovendien een optie voor twee extra jaren in de overeenkomst laten inschrijven. Kardes is reeds de tiende nieuweling die zich morgenochtend om half elf aan het Universiteitsplein op de eerste groepstraining zal aanmelden. Eerder rondde onze club reeds de transfers van Pierre Bourdin, Loris Brogno, Emeric Dudouit, Grégory Grisez, Faysel Kasmi, Antoine Lejoly, Tarik Tissoudali, Mike Vanhamel en Dani Wilms af. 

Gökhan Kardes is net 21 geworden en heeft caps bij de nationale jeugdelftallen van België en Turkije. Hij werd geboren in het Belgisch Limburgse Beverlo en was amper zes jaar toen hij goed genoeg werd bevonden door PSV. In de gerenommeerde jeugdacademie op de Herdgang doorliep hij alle reeksen, waarna hij vorig seizoen een contract versierde bij Jong PSV, dat aantreedt in de eerste divisie in Nederland. Om ervaring op te doen op het hoogste niveau en te wennen aan een krachtige, fysieke speelstijl werd hij in januari 2018 uitgeleend aan het Roemeense Juventus Boekarest waar hij een basisplaats verwierf.

Gökhan werd gescout op het gereputeerde tornooi in Toulon waar hij in een rol als verdedigende middenvelder met de nationale U20 van Turkije tegen Portugal won. Gökhan wil zich graag verder ontwikkelen en zal in dat opzicht veel kunnen opsteken van Denis Prychynenko (26), Pierre Bourdin (24) en Jan Van den Bergh (23), drie iets meer ervaren pionnen in de Kielse A-kern. Kardes is 1.87 meter en koppelt die gestalte aan techniek en een uitstekende lange pass.

"Ik vind het een hele eer om voor zo’n mooie club te spelen. Ex- Beerschotspeler Alpaslan Özturk is een vriend van mij. Hij vertelde niks dan goeds over Beerschot en zijn supporters. Ook Mark Van Bommel vindt dit voor mij de juiste stap", zegt hij in een eerste reactie. Met Ex-Oranjespeler Mark Van Bommel heeft Gökhan Kardes een vertrouwensband. Naast Van Bommel werd de verdediger ook getraind door Ruud Van Nistelrooy en Luc Nilis.

 

Tekst: Sven Van den Abbeele en Danny Geerts

Foto: Phineas Van der Kaa