Jimmy De Jonghe tekent tweejaarscontract op het Kiel

 

"VEEL LIEVER MET KFCO BEERSCHOT WILRIJK DOORGROEIEN DAN KNOKKEN TEGEN DE DEGRADATIE IN EERSTE KLASSE"

Alweer goed nieuws van het transferfront. Wat zeggen we? Héél goed nieuws. Uitstekend zelfs. Want in de vooravond zette Jimmy De Jonghe op het Kiel zijn krabbel onder een contract waarmee hij ook de twee volgende jaren speler blijft bij KFCO Beerschot Wilrijk.

De 24-jarige flankverdediger werd tijdens het afgelopen seizoen aan ons uitgeleend door Club Brugge, waar zijn verbintenis deze maand afliep. In het Olympisch Stadion claimde Jimmy De Jonghe niet alleen een basisplaats op de linkerflank, hij werd eveneens een belangrijke pion in het elftal. Een kerel die vooropgaat in de strijd, defensief sterk met goede aanvallende impulsen. De cijfers liegen er niet om: De Jonghe speelde 30 van de 36 competitiewedstrijden, scoorde vijf keer en tekende ook nog eens voor evenveel assists.

Het stond eigenlijk al (een beetje) in de sterren geschreven dat De Jonghe op het Kiel zou blijven. "Ik hou een heel positief gevoel over aan mijn terugkeer naar Beerschot", vertelde hij eerder deze maand. "Zowel de club als ikzelf hebben de intentie om met elkaar verder te gaan. Het is enkel een kwestie van onderhandelen, cijfers, punten en komma's... maar ik denk wel dat we er gaan uitkomen. Of er interesse voor mij was uit hogere afdelingen? Ja, zo kon ik eventueel naar clubs uit de Jupiler League; teams die doorgaans in het rechterkolommetje staan. Aan strijden om het behoud te verzekeren of vechten tegen de degradatie had en heb ik echter geen zin. Dan groei ik liever mee door met KFCO Beerschot Wilrijk. Ik ken het huis, word hier geapprecieerd, geniet van de mentaliteit en de sfeer en deel de ambitie van de club om zo snel mogelijk weer naar de hoogste afdeling te promoveren."

Na enkele positieve gesprekken en onderhandelingen kwamen club en speler begin deze week tot een overeenkomst. Vandaag werd het contract met een loopduur van twee seizoenen (met optie voor nog een extra jaar) ondertekend. Met als gevolg dat het nummer 28 alvast tot en met het seizoen 2017-2018 weer bij herhaling over onze linkerflank zal flitsen.

Goede keuze Jimmy. En "staarèk waarèk" van onze sportieve cel.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees