Jef Snyders, Manneke van het jaar

De trofee ‘Manneke van het jaar’ ging dit seizoen naar onze doelman Jef Snyders.”Ik wist echt nergens van”, zei Snyders na de match. “Ik had dit echt niet verwacht. Bij ons stond immers alles in het teken van het afscheid van Frank Magerman. En plots hoorde ik dan mijn naam door de boxen galmen. Ik begreep het in eerste instantie niet goed wat er gebeurde.”

“Voor mij is dit natuurlijk een zeer mooie beloning. Een jaar geleden zat ik met het toenmalige KFCO Wilrijk nog in zak en as. We misten toen de promotie net in de finale van de eindronde. Dit jaar speel ik dan kampioen voor 12.000 toeschouwers en word bovendien verkozen tot Manneke van het jaar. Doelmannen zijn al altijd zeer geliefd geweest op het Kiel. Belangrijk is dat je als keeper een goede start kunt nemen aan het seizoen. Dat geeft zeer veel vertrouwen.”

“Deze trofee is natuurlijk zeer leuk meegenomen. Hiermee is mijn seizoen natuurlijk volledig af. Ik blijf uiteraard met beide voeten op de grond. Maar ik kan van zo’n erkenning natuurlijk ook uitgebreid genieten. Ik heb er, net als de overige spelers trouwens, ook hard moeten voor werken. Enkel spijtig dat we vandaag het seizoen eindigen met een 2-2 gelijkspel. Het voornaamste is dat we dit seizoen kampioen zijn geworden en geen enkele nederlaag leden op het Kiel.

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees