Jaric Schaessens vertrekt naar Rupel Boom

 

Kiels jeugdproduct tekent éénjaarscontract bij Rupel Boom

Na vier jaar KFCO Beerschot Wilrijk zet Jaric Schaessens zijn voetbalcarrière volgend seizoen verder bij Rupel Boom. De 23-jarige middenvelder ondertekende vandaag in het Boomse gemeentepark een contract met een looptijd van één seizoen.

Jaric is een echt product van het Kiel. Hij doorliep de jeugdreeksen op de Wilrijkse Pleinen, werd hier op 16-jarige leeftijd weggeplukt door Club Brugge, keerde in 2012 even terug naar Beerschot AC en belandde na een korte tussenstop bij Lommel opnieuw op het Kiel. Met KFCO Beerschot Wilrijk - en als kapitein - maakte hij daarna de opgang mee vanuit Bevordering tot in 1B. Als gevolg van een aantal spierblessures en een schouderoperatie ging het huidige seizoen voor Jaric grotendeels de mist in.

Bij Rupel Boom vindt Schaessens met trainer Urbain Spaenhoven de man terug die hem in 2014 naar KFCO Beerschot Wilrijk haalde.

"Na vier jaar op het Kiel, waar ik met KFCO Beerschot Wilrijk de beste en mooiste jaren uit mijn nog jonge carrière heb beleefd, kies ik nu inderdaad voor een nieuw avontuur", zegt Schaessens in een eerste reactie. "Ik bedank iedereen: het bestuur, de technische- en medische staf en alle medespelers waarmee ik de voorbije vier seizoenen heb samengewerkt. En vooral ook de supporters die de ganse tijd in mij zijn blijven geloven en me altijd hebben gesteund. Als kind was het altijd mijn droom om ooit in het Olympisch Stadion voor jullie te mogen voetballen. En die droom is uitgekomen. Mijn hart zal altijd op het Kiel blijven."

 

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Jaric Schaessens veel succes bij de Steenbakkers.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees