Jan Van den Bergh kijkt uit naar de komst van STVV en Marc Brys

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

"Het wordt een blij weerzien maar cadeaus moet hij niet verwachten"

Hij is aan zijn laatste weken bezig als voetballer van Beerschot en wil op een mooie manier afscheid nemen. Jan van den Bergh laat er geen twijfel over bestaan. "Tot de allerlaatste seconde zal ik knokken voor deze club die de voorbije drie seizoenen een speciaal plaatsje in mijn hart heeft gekregen", zegt hij. De confrontatie van vanavond tegen Sint-Truiden omschrijft hij als "een speciaal matchke waar ik naar uitkijk. Vooral omdat het een weerzien wordt met Marc Brys".

Niet onlogisch, want onze ex-trainer heeft immers een belangrijke rol in de ontbolstering van Jan Van den Bergh als voetballer.

'Toen ik drie seizoenen geleden als amateurke van Heist op het Kiel belandde, heeft Marc Brys me direct onder zijn vleugels genomen. Op die manier is hij enorm belangrijk geweest in mijn ontwikkeling. Vooral op het vlak van positiespel, het inspelen en uitvoetballen heeft hij veel tijd en energie in mij gestoken. Hierdoor heb ik op relatief korte tijd heel wat stappen vooruit kunnen zetten. En daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven. Dat ik in die periode naast een ervaren kerel als Arjan Swinkels mocht voetballen, heeft natuurlijk ook zijn invloed gehad. Het feit dat Marc Brys straks met STVV naar het Olympisch Stadion afzakt, geeft die match voor mij dan ook een speciaal tintje."

'Ik heb bovendien veel respect voor zijn aanpak als coach. Als je nu weer ziet hoe hij STVV dit seizoen fris en efficiënt deed voetballen, daar kan je alleen maar respect voor hebben. Het is jammer dat zij op de laatste speeldag van de reguliere competitie net naast dat Play-Off 1-ticket grepen, want dat hadden ze zeker verdiend. Kortom, Beerschot-Sint-Truiden van woensdagavond wordt een lastige opdracht voor ons. Die match leeft trouwens wel in onze groep. Zeker bij de spelers die nog onder hem gespeeld hebben. Het wordt hoe dan ook een prettig terugzien. Maar cadeautjes moet Marc Brys niet van ons verwachten. We gaan er alles aan doen om in deze eerste thuismatch van Play-Off 2 onze eerste driepunter te pakken."

Afspraak vanavond in het Olympisch Stadion om half negen.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees