"IK KOM TERUG ALS EEN BEER"

De kruisbanden van Jorn Vancamp hebben de wedstrijd in Mechelen niet overleefd. We zullen onze jonge spelverdeler dit seizoen niet meer op het veld zien en wensen hem veel sterkte en succes met de revalidatie.

Vrijdagavond minuut 76. Jorn Vancamp verdraait z'n knie en beseft meteen hoe laat het is. De bevestiging volgt maandagmiddag. Een MRI toont dat de voorste kruisband van de linkerknie afgescheurd is. Jorn wordt dinsdag geopereerd. Daarna wacht de Hobokense lefgozer een revalidatieperiode van zo'n 6 maanden.

"Ik hield rekening met het ergste maar uiteraard is dit een zware domper." zegt Jorn Vancamp die maandagmiddag weer aansloot bij de groep om te lunchen in het Olympisch Stadion. Aan z'n tafel: Dante Vanzeir en Gokhan Kardes. 3 jonge, talentvolle gasten, samen al goed voor 4 kapotte kruisbanden. "Dante en Gokhan vertellen me dat ze er op alle vlak sterker uitkwamen. Dat is ook mijn bedoeling. Ik wil hier mentaal van leren en ga van de gelegenheid gebruik maken om te werken aan m'n bovenlichaam. Ik ga als een beer terugkomen (lacht)."

De nog maar 20-jarige Jorn Vancamp werd de laatste weken uitgespeeld achter de spitsen en werd in die rol steeds beter en belangrijker voor de ploeg. "Maar ik ben ervan overtuigd dat deze kern breed en sterk genoeg is om dat op te vangen. Ik word dit seizoen de eerste supporter."

Jorn wordt dinsdag geopereerd en zal het dan enkele weken rustig aan moeten doen. Daarna start hij gemotiveerd aan een lange revalidatie. Vancamp wil topfit aan het volgende seizoen starten.