GOEDE PUNTEN VOOR ELITEJEUGD

Ook de jeugdwerking van Beerschot blijft stappen zetten. Het ontving van de licentiecommissie het elite label met een goede score van 42,5 punten.

Beerschot mag met z'n jeugdploegen bij de elite blijven spelen. Het ingediende dossier kreeg goede punten van de KBVB. Beerschot kwam 2,5 punten uit boven de vereiste 40 en scoort daarmee beter dan vorig seizoen.

Het behaalde resultaat is de beloning voor het harde werk van onze jeugdwerking en de investeringen van de eigenaars. De infrastructuur wordt verbeterd, er zijn meer gediplomeerde trainers, de medische omkadering is uitgebreid en er is een goede samenwerking en doorstroming naar de A-kern.

Net als het voorbije seizoen zal Beerschot in het seizoen 2019-2020 uitkomen bij de elite B. De ambitie is de volgende jaren weer tot de elite A te behoren. De uitbouw van de gezamenlijke jeugdacademie met Rupel Boom zal daartoe ongetwijfeld bijdragen.

Ook de sportieve resultaten van onze jeugdploegen hebben meegespeeld in de beoordeling van de licentiecommissie. De sportieve opmars werd de voorbije maand bevestigd door enkele knappe resultaten in gerenommeerde jeugdtornooien. Zo wonnen de U14 onlangs de Kanarie Cup van STVV, in een reeks met oa STVV, KV Mechelen, Lokeren en OHL. De U13 vielen op met hun bronzen medaille op de BW Cup in Waver. Dat is een internationaal tornooi. Beerschot liet Roma en Manchester City achter zich. En ook in het buitenland kennen ze de jonge Beerschotspelers weer. De U13 trok met succes naar Normandie en enkele andere ploegen lieten zich opmerken in Nederland.

Beerschot blijft ambitieus en wil elk jaar beter scoren om op termijn 30% zelf opgeleide spelers in de A-kern te hebben.