Faysel Kasmi krijgt kans bij KFCO Beerschot Wilrijk

Faysel Kasmi krijgt kans bij KFCO Beerschot Wilrijk

Faysel Kasmi krijgt 1 seizoen om zich te bewijzen bij KFCO Beerschot Wilrijk en om z'n talent te bevestigen. Kasmi is een lichtvoetige middenvelder die eerder al op het Kiel speelde. Als de 22-jarige Antwerpenaar zich kan doorzetten, wordt z'n contract verlengd.

Kasmi speelde 6 jaar bij de jeugd van Beerschot waar hij werd opgemerkt en weggeplukt door de jeugdacademie van Jean-Marc Guillou die verbonden was aan Lierse. Kasmi maakte indruk en debuteerde als 18-jarige in het eerste elftal van de Pallieters. Uitleenbeurten aan Standard en Omonia Nicosia waren geen onverdeelde successen. In het seizoen 2016-2017 was hij opnieuw een basispion op het middenveld van Lierse en in januari 2018 verhuisde hij naar Ierland. In de League of Ireland is hij bij Waterford de laatste tijd steevast basisspeler en doelpuntenmaker. Waterford is een sterke reeks aan het neerzetten en klom op naar de derde plaats. Ondanks het feit dat de Ierse competitie nog loopt, komt Kasmi met onmiddellijke ingang naar KFCO Beerschot Wilrijk.

Als hoofd van de technische commissie overlegde Jan Van Winckel met de technische staf: 'Stijn Vreven is overtuigd van het talent van Kasmi en we kregen ook positieve feedback van onze techniektrainer Karim Bachar. Hij kent Faysel Kasmi als een uitstekende en leergierige prof. Daarom wilden we de Antwerpenaar een kans geven en ondertekende hij een prestatiecontract voor 1 jaar.' En die kans wil Faysel met beide handen grijpen. 'Ik ben hier klaar voor. Ierland heeft dan niet de meest hoogstaande competitie, ik werd er mentaal veel sterker. Bovendien voelt dit als thuiskomen aangezien ik Antwerpenaar ben en jeugdspeler was bij Beerschot. Een gesprek met Stijn Vreven heeft me helemaal overtuigd. Wij gaan samen naar 1A.'