En nog meer puffen en zweten in Delden

 

Nieuwssprokkels vanop het oefenkamp in Nederland

Ook vandaag, op dag vier van de voorbereidingsstage in Delden, zat het programma van onze jongens weer goed vol. Onder een loden zon werkten de troepen van trainer Stijn Vreven twee oefensessies af. En er werd echt niet op een emmertje zweet gekeken. De spelers die nog één (of méér) vakantiekilo(otjes) meezeulden bij het begin van de stage, zijn die inmiddels gegarandeerd al weer kwijt... Want onze nieuwe coach en zijn uitgebreide technische staf leggen er hier danig de zweep op.

 

* TWEE TRAININGEN - 's Morgens om half elf werd er met de volledige groep getraind, en stonden wedstrijdvormen centraal. In de namiddag werd de kern opgesplitst, waarbij één groep zich onder leiding van Vreven & co nog extra in het zweet werkte, en keeperstrainer Patrick Nys zich aan de overzijde over onze drie ballenpakkers Vanhamel, Lejoly en Jolle ontfermde. Een derde groep kroop op de fiets voor een tochtje in de Overijsselse natuur, met Pieter Jacobs als wegkapitein.

* BROGNO VERZWIKT ENKEL - Loris Brogno haalde het einde van de ochtendtraining niet. Hij verzwikte zijn enkel tijdens een zweetmatchke na een duel met Erwin Hoffer, en werd door gelegenheidsambulanicer Gregory Grisez op de rug genomen en richting hotel gedragen. Daar diende clubarts Eddy Spans onze nieuwe spits de eerste zorgen toe.

* REVALIDATIE - Fessou Placca en Tom Pietermaat werkten ook vandaag nog hun aangepast revalidatieprogramma verder af. "En daar zit voor allebei progressie in", aldus kinesist Ralph Pasmans. Mo Messoudi pikte tijdens de voormiddagtraining voor het eerst aan bij de groep, en trok - zoals afgesproken - na een uurtje weer naar de revalidatieruimte. 'Langzaam maar zeker' en 'geen gekke risico's' zijn in het geval van Mo de ordewoorden.

* OKOTIE SLUIT MAANDAG WEER AAN BIJ DE GROEP - Ook Rubin Okotie is aan de betere hand. Nadat een scan van zijn rug geen averij aantoonde, werd eerst overwogen om de Oostenrijkse spits vandaag naar Delden te laten afreizen. Maar daar werd uiteindelijk van afgestapt. Okotie werkt de rest van deze week in Antwerpen zijn individueel programma af, zodat hij dinsdag in Wilrijk weer gewoon bij de groepstrainingen zal aansluiten.

* VRIJDAG OPERATIE DUDOUIT - Pechvogel Emeric Dudouit wordt vrijdag geopereerd aan de lies. Wij duimen voor een geslaagde ingreep en een voorspoedige revalidatie. Nous vous souhaitons bonne chance, une bonne récupération et une réhabilitation réussie, Emeric!

* SCHOON VOLK OP DE STAGE VANDAAG - Heel wat belangstelling vanwege bestuurszijde op deze vierde stagedag in Delden. Zowel eigenaar Francis Vrancken, voorzitter Eric Roef als bestuurslid Gunther Dieltjens zakten af naar Overijssel, waar ze de oefensessies bijwoonden en ook een nachtje in het Aparthotel blijven slapen.

* OCTAVIO: "BRAZILIE WINT MORGEN TEGEN DE RODE DUIVELS" - Er worden serieus wat prikjes uitgedeeld in verband met de WK-wedstrijd België-Brazilië in Rusland. Het 'slachtoffer van dienst' is Octavio, die dweept met de Gouden Kanaries... en aan iedereen die het wil horen de lof zingt van "Brasil".  Op zijn gekende relativerende manier lacht hij de voorspellingen van zijn ploegmaats weg. "België heeft een sterk elftal op het WK  maar Brazilië is oppermachtig en veruit de best voetballende ploeg. Mijn pronostiek? Twee-één voor Brazilië, dat daarna doorstoomt tot in de finale. En ook nog eens wereldkampioen wordt. Zeg dat Octavio het gezegd heeft...", voegde hij er nog lachend aan toe.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Sven Van den Abbeele