Emeric Dudouit is eerste "in"-transfer

 

Franse verdediger van Tubeke tekent contract voor twee seizoenen

KFCO Beerschot Wilrijk heeft zijn eerste transfer met het oog op volgend seizoen afgerond. Van reeksgenoot Tubeke maakt Emeric Dudouit de overstap naar het Kiel. Dudouit is een 26-jarige Fransman die sinds 2016 op de loonlijst van de Waals-Brabantse club staat, en daar op de rechterflank tot een vaste waarde uitgroeide.

Dudouit (° 7 september 1991) werd opgeleid bij de Académie van Caen, voetbalde vervolgens bij Chäteauroux (in Ligue 2) en Les Herbiers (National) om twee jaar geleden aan zijn eerste voetbalhoofdstuk in België te beginnen. Hij is een tweevoetige, polyvalente en kopbalsterke verdediger van 1,86 meter, die overal in de defensie zijn mannetje kan staan.

Hij ondertekende in het Olympisch Stadion een contract met een loopduur van twee seizoenen.

"De 'mercato' is pas begonnen maar toch heb ik nu al voor Beerschot Wilrijk gekozen. Voornamelijk omdat het de club is die het mooiste voetbal speelt van 1B. Al heeft ook het feit dat zowel de trainer als de sportief directeur er bleven op aandringen om naar deze cub te komen zeer zeker meegespeeld", zegt onze aanwinst. "Bovendien hebben we allebei dezelfde ambitie: Beerschot Wilrijk wil hogerop, ik ook. Met andere woorden, ik kom naar hier om met deze prachtige club te naar 1A te promoveren. En dan zijn er die enthousiaste supporters, die zowel in het Olympisch Stadion als op verplaatsing voor een schitterende sfeer zorgen. Kortom, voor mij kan het nieuwe seizoen niet rap genoeg beginnen. Tot slot wil ik iedereen bij Tubize bedanken voor de goede samenwerking gedurende de voorbije twee jaren.”

 

Bienvenue à Beerschot Wilrijk, Emeric!

 

 

Tekst: Danny Geerts

Visual: Phineas Van der Kaa