EERSTE TORNOOI VOOR BEERSCHOT HOMELESS TEAM

Het Beerschot Homeless Team heeft z'n start niet gemist. Het team debuteerde deze week op het jaarlijkse openingstornooi in Tubeke. En het was meteen een voltreffer. Beerschot en voetbal gaven onze spelers een onvergetelijke dag. Even vergaten ze hun problemen en verbroederden ze met de collega's van Antwerp en andere clubs.

Michael, Cindy, Sebastien, Guido, Patricia, Christophe, Nayih, Babacar en Bacary. Dat waren de spelers die maandag vertrokken naar het oefencomplex van de Rode Duivels in Tubeke. Het was een bont, gezellig en gemotiveerd gezelschap. Beetje zenuwachtig ook, want het was de eerste keer dat ze meededen aan een tornooi.

Ook in de bus, de Streetboys van Antwerp. Beerschot en Antwerp samen op stap. Uiteraard met de onvermijdelijke en grappige pesterijen -clubsongs van beide clubs galmden door de bus- maar vooral met veel plezier en toffe anecdotes. Ze zouden later op de dag voor elkaar supporteren en samen lunchen.

Het Beerschot Homeless Team stapte wat onwennig het oefencentrum binnen maar -begeleid door coach Mohamed Zemmouri- gooiden Babacar en co snel  alle schroom overboord en begonnen ze complexloos aan hun wedstrijdjes. Het enthousiasme was groot en bij elk doelpunt werd het Beerschotlogo gekust op de officiele wedstrijdshirts. Vooral Sebastien liet zich opmerken. Hij was de meest uitbundige en vierde elke goal als ware het de beslissende zaterdag in Mechelen.

Het Beerschot Homeless Team speelde alle wedstrijden met evenveel bezieling en ambiance. Net de  andere spelers kregen ze op het eind van de dag een medaille en reisden ze 's avonds, samen met de Antwerp Streetboys, lachend weer naar 't stad.

Nauwelijks een maand geleden begon deze groep te trainen. Deze week stond er al een ploeg. Niet alleen (ex-)daklozen maar ook andere mensen die het moeilijk hebben in deze maatschappij, zijn welkom op de wekelijkse training, op donderdag om 16 uur op de mooie indoorvelden van Garrincha in Hoboken.