Eddy Braem stopt als ploegafgevaardigde

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Bedankt Eddy!

Eddy Braem. Veertien jaar lang – vanaf het seizoen 2005-2006 - vormde hij samen met Geert Nauwelaers een perfect op elkaar ingespeeld ploegafgevaardigden-duo. Eerst bij KFCO Wilrijk aan het Universiteitsplein, daarna ook in het Olympisch Stadion vanaf de opstart van het project KFCO Beerschot Wilrijk. Waarbij de taken eerlijk verdeeld werden. Zo nam Eddy op verplaatsing de honneurs waar, en waren de thuismatchen voor Geert.  Aan deze mooie duo-job komt nu een einde, want Eddy besliste eerder dat hij er op het einde van dit seizoen mee zou ophouden. En dat moment is nu aangebroken.

Eddy Braem is 75 jaar jong en een echt voetbaldier. Zo was hij van 1962 tot 1976 titularisdoelman bij Antwerp en maakte hij na die lange Bosuil-periode de overstap naar KFC(O) Wilrijk: eerst  één seizoen hoofdtrainer (1988-89), dan keeperstrainer van 1991 tot 2007, en vervolgens dus ploegafgevaardigde.

Hij was geen tafelspringer want werkte het allerliefst in de schaduw. En vervulde zijn taken steeds even minutieus als correct. Op die manier was hij het prototype van een voorbeeldige clubmedewerker.

Mede om die redenen bedankt de ganse Beerschot-voetbalfamilie Eddy Braem voor zijn onbaatzuchtige inzet voor onze club.

Het ga je goed, Eddy. Hopelijk mogen we je ook de komende jaren nog heel vaak in het Olympisch Stadion verwelkomen.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees