Dyron Daal trekt naar RWDM

 

LAATSTE VAN DE "TRIPLE KAMPIOENEN" VERLAAT KFCO BEERSCHOT WILRIJK

Vanochtend bereikten KFCO Beerschot Wilrijk, Dyron Daal en RWDM een overeenkomst, waarbij onze Nederlandse spits met onmiddellijke ingang overstapt naar de club uit Molenbeek.

Samen met Jef Snyders was Dyron Daal de enige speler die met KFCO Beerschot Wilrijk drie kampioenstitels op rij mocht vieren. Na het vertrek van Snyders in het tussenseizoen trekt nu ook "Iron Dyron" de Kielse deur achter zich toe. Het geeft aan welke grote stappen onze club qua spelersverloop en sportieve doorstroming naar "einddoel 1A" de voorbije zesendertig maanden al gezet heeft.

Met Dyron Daal wuift KFCO Beerschot Wilrijk een spits met een neusje voor doelpunten uit. Hij belandde op het Kiel op voorspraak van zijn neef (en maatje) Dju Ascencion en deed onmiddellijk wat van hem werd verwacht: veel scoren. In het seizoen 2013-2014 achttien treffers in vijfentwintig wedstrijden. Het daaropvolgende seizoen was helemaal top, met opnieuw achttien doelpunten in 23 competitieduels, waarmee hij clubtopscorer werd, én laureaat van de "Manneke van 't Seizoen"-trofee die de verdienstelijkste speler bekroont. In de jaargang 2015-2016 tenslotte: 19 matchen, 4 goals. Totaal geeft dat 40 doelpunten in 67 wedstrijden. Mooie cijfers!

KFCO Beerschot Wilrijk bedankt Dyron Daal voor zijn belangrijke inbreng in onze succesvolle reis naar de top, en wenst hem veel succes bij zijn volgende sportieve uitdaging bij RWDM.

Dyron nam via zijn facebookpagina inmiddels al afscheid van de Kielse fans: "Ik wil iedereen bedanken voor 3 fantastische jaren!! Zonder jullie steun had ik het zeker niet kunnen doen!!"

Het ga je goed, Dy! De mazzel kerel!

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees