Denis Prychynenko en Beerschot gaan op zoek naar de eerste thuisoverwinning tegen Westerlo

 

“Nog vier wedstrijden… dat zijn dus twaalf punten”

En wie mogen we zaterdagavond verwelkomen in het Olympisch Stadion voor wedstrijd nummer zeven van Play-Off 2? Westerlo zowaar. Voor de vijfde keer in twee seizoenen reeds zakt Bob Peeters met zijn Kemphanen af naar het Kiel. De vorige vier confrontaties eindigden telkens op een gelijkspel…

“Zaterdag gaan we voor de volle pot”, liet Denis Prychynenko na de uitwedstrijd op STVV al weten. Terwijl hij nog aan het nagenieten was van zijn knappe vrijschopgoal. “Ja, die bal ging er netjes in hé? Keihard en onhoudbaar. Ik oefen daar regelmatig op tijdens en na de trainingen. En als je dan scoort tijdens een wedstrijd, geeft dat sowieso veel voldoening. En een goed gevoel. Tegen Sint-Truiden merkte ik dat de keeper en het muurtje wel erg ver naar links stonden, daarom mikte ik naar de uiterste rechterhoek. Met succes. Alleen jammer dat Sint-Truiden in de slotfase nog terugkwam tot 2-2 zodat we ons uiteindelijk met een gelijkspel tevreden moesten stellen.”

“Ik vond ons sterk voetballen tegen Marc Brys en STVV… en die lijn moeten we ook tijdens de resterende wedstrijden doortrekken. Zeker aanstaande zaterdag tegen Westerlo, want daar wil ik in eigen huis nu eindelijk wel eens tegen winnen”, klonk onze Duitse tank met Oekraïense componenten vastberaden. En dan met een uitgestreken gezicht: “Nog vier matchen en het seizoen zit er op, dus ik reken op twaalf punten, zodat we met zeventien punten Play-Off 2 afsluiten. Daarna is het wachten op de uitspraak van de Voetbalbond in de “Operatie Propere Handen”, eventjes vakantie en vervolgens het seizoen in 1A voorbereiden.”

Het leven kan simpel zijn…

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees