DCA en prins Abdullah Bin Mossaad sluiten een princiepsakkoord om verder te investeren in KFCO Beerschot Wilrijk

 

DCA en prins Abdullah gaan samen een sportief en financieel sterk KFCO Beerschot Wilrijk uitbouwen

DCA en prins Abdullah Bin Mossaad, co-eigenaar van Sheffield United hebben vanavond een overeenkomst bereikt om samen verder te investeren in KFCO Beerschot Wilrijk. De komende weken wordt verder gewerkt om die samenwerking te officialiseren.

Prins Abdullah heeft ondertussen meer dan twintig jaar ervaring in het voetbal, waaronder als één van de eigenaars van Sheffield United FC. Die Engelse traditieclub promoveerde vorig seizoen met 100 punten in de League One en strijdt op dit moment om een ticket voor de play-offs in The Championship. Maar Prins Abdullah steunt ook de Saoedische sporten, in verschillende functies.

"Ik ben heel fier op deze overeenkomst met DCA en eigenaar Francis Vrancken om aandeelhouder te worden van KFCO Beerschot Wilrijk", aldus prins Abdullah in een eerste reactie. "Het is onze doelstelling om van KFCO Beerschot Wilrijk een sterke Pro League-club te maken. Met een kern die gedragen wordt door 35% spelers die door de jeugdacademie van Beerschot Wilrijk werden opgeleid. Ik was enorm onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club, met haar zevenhonderd jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid. Spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Moussa Dembele en Radja Nainggolan bewijzen dat Beerschot Wilrijk het potentieel heeft om een club te zijn die steunt op eigen opgeleide talenten."

"Het huidige bestuur en de vele vrijwilligers hebben de voorbije vier en een half jaar fantastisch werk geleverd, en hebben aangetoond dat ze het juiste team hebben om de vereniging naar nieuwe successen te leiden. We zullen in de komende maanden, samen met de club en DCA, hard werken om KFCO Beerschot Wilrijk als club verder te professionaliseren."

"Tenslotte wil ik de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun gedurende de voorbije jaren. Zonder hen zou de club nooit mijn aandacht hebben getrokken. DCA en ik zijn er allebei van overtuigd dat de magie en de cultuur van een club ligt in de betrokkenheid van zijn supporters. We kijken er dan ook naar uit om ons deel bij te dragen zodat de supporters fier blijven op onze club", aldus nog prins Abdullah.

 

 

KFCO Beerschot Wilrijk kondigt tevens de aanstelling aan van Jan Van Winckel als bestuurslid. Hij zal op het Kiel de technische commissie aansturen.

 

Jan Van Winckel: "Terugkeren naar het Kiel roept bij mij vele mooie herinneringen op. Ik beleefde sportief een mooie tijd bij Beerschot, en daarom ben ik de club de voorbije jaren blijven volgen. De sportieve prestaties springen daarbij natuurlijk in het oog, maar ik heb tevens gemerkt dat KFCO Beerschot Wilrijk niet op los zand heeft gebouwd. Dankzij een duidelijke, transparante structuur kon de club op een verantwoorde en zorgvuldige manier vorig seizoen naar 1B promoveren. Het huidige bestuur heeft zo een duidelijke lijn getrokken onder het verleden, zodat de club weer gezond vooruit kan kijken."

"Ik ben blij te mogen meewerken aan dit nieuwe project. In de komende weken zullen we samen met het bestuur en de technische staf een analyse maken om te zien hoe we nog verder kunnen professionaliseren. Ik hoop hieraan te kunnen bijdragen met mijn ervaring en mijn netwerk. Ik denk dat de duidelijke synergie tussen de investeerders met een lokale verankering en het internationaal netwerk met heel wat know-how een belangrijke troef is om van KFCO Beerschot Wilrijk een stabiele Pro League-club te maken. De jeugdopleiding moet daarin een centrale plaats innemen."

"Op dit moment moeten we vooral de technische staf en de spelers rustig laten werken en hen als één blok zo goed mogelijk trachten te ondersteunen."

 

Wie is Jan Van Winckel?

Jan Van Winckel (43) behaalde het diploma Sportwetenschappen en Bedrijfseconomie  aan de KU Leuven en is als onderzoeker nog steeds verbonden aan het Departement Biomedisch Kinesiologie van professor Werner Helsen.  Als trainer en assistent-coach stond hij  tussen 1994 en 2014 op de loonlijst van Stade Leuven, KV Mechelen, de nationale én Olympische ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten,  Al-Hilal, Club Brugge, Al-Ahli en Olympique de Marseille, waar hij de rechterhand was de Argentijnse coach Marcelo Bielsa.

In het seizoen  2011-2012 was hij bij Beerschot AC assistent-trainer van Jacky Mathijssen, en stapte er solidair met zijn hoofdcoach op toen die werd ontslagen.

Van Winckel is in het bezit van een UEFA Pro License-diploma, geldt bij de FIFA als technisch expert en bekleedt  bij de Asian Football Confederation de functie van “Expert Coach Education and Youth Development”.  Vorig jaar leidde hij als technisch directeur, en samen met bondscoach Bert van Marwijk, de nationale ploeg van Saoedi Arabië naar het WK in Rusland.

Prins Abdullah Bin Mosa’ad bin Abdulaziz al-Saud werkte met Jan samen bij Aziatische topclub Al-Hilal Saudi en de nationale ploeg van Saoedi-Arabie en stelde hem in december 2017 bij Sheffield United aan als Club Director.

 

HRH Prince Abdullah Bin Mosa’ad and DCA have reached an agreement in principle to invest in KFCO Beerschot Wilrijk

DCA and Prince Abdullah Bin Mosa’ad, co-owner of Sheffield United, have signed a binding term sheet to invest jointly in KFCO Beerschot Wilrijk. The transaction still requires League and certain other approvals.

Prince Abdullah has more than two decades of experience in football, including as a co-owner of Sheffield United FC, who were promoted from League One to the Championship of the English Football League and now sit in the top third of the League table. The Prince is also working on Saudi sports in different capacities and roles.

Prince Abdullah said, "I am very proud to have reached an agreement with DCA and its owner Francis Vrancken to become a shareholder of KFCO Beerschot Wilrijk. By working together, it is our goal to develop Beerschot-Wilrijk into a strong Pro-League club,  with 35% club-trained players. I was really impressed by the social responsibility of the club, with its 700 youth players and the number of star players that have graduated through its academy. Players like Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Moussa Dembele and Radja Nainggolan prove that Beerschot-Wilrijk has the potential to be a club driven by its own developed players. The current board has done a fantastic job in recent years and have shown that they have the right team to propel the club to greater successes. We will work closely together with the club and DCA in the next months to set up the structures to further professionalize the club.

Finally, I would like to recognise the fans of Beerschot-Wilrijk for their unconditional support in the last couple of years. Without them, the club would not have attracted my attention. DCA and I are both keenly aware that the magic in any club starts with the fans. We look forward to doing our part as owners to make the fans proud. ”

KFCO Beerschot Wilrijk also announces the appointment of Jan Van Winckel as board member of the club. He will chair the Technical Committee.

 

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief Sheffield United en Olympique Marseille