Contract Jacques Zoua in onderling overleg verbroken

 

Afrikaans kampioen verlaat het Olympisch Stadion

Jacques Zoua maakt vanaf vandaag geen deel meer uit van de spelerskern van KFCO Beerschot Wilrijk. De Kameroense aanvaller en onze club beslisten vanmiddag om de bestaande overeenkomst in onderling overleg te verbreken.

Hiermee komt er een einde aan een periode van tien maanden, waarin de 26-jarige Kameroener eerst werd afgeremd door een zware spierscheuring, zodat hij pas op het einde van het voorbije reguliere seizoen inzetbaar was.

Hierdoor bleef zijn inbreng beperkt tot een handjevol wedstrijden in Play-Off 2. Enkele maanden eerder had hij met het Kameroense nationale elftal van bondscoach Hugo Broos nog de Afrika Cup gewonnen, Ondanks zijn blessureleed leerde KFCO Beerschot Wilrijk Jacques Zoua appreciëren als een positief ingestelde prof die zich vlot integreerde in de Kielse spelersgroep.

De speler zelf houdt eveneens een goed gevoel over aan zijn periode op het Kiel. "KFCO Beerschot Wilrijk is een warme club. Ik dank iedereen, van bestuur, trainers, medespelers tot supporters, voor de prettige samenwerking en de steun die ik van ieder van hen mocht ontvangen. Ik duim mee dat KFCO Beerschot Wilrijk er dit seizoen in slaagt om de promotie naar 1A te bewerkstelligen", aldus de Afrikaanse kampioen.

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Jacques Zoua veel succes en weinig blessures in het verdere verloop van zijn voetbalcarrière.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees