Collins Tanor, nieuwe verdedigende middenvelder

 

Voormalig jeugdproduct van Manchester City kiest nu voor KFCO Beerschot Wilrijk

Collins Tanor, dat is de naam van de 20-jarige Ghanees die net voor het verlopen van de transferdeadline een overeenkomst bereikte met KFCO Beerschot Wilrijk. Hij gaat met onmiddellijke ingang deel uitmaken van de Kielse A-kern in zijn rush naar de finalewedstrijden voor promotie naar 1A. "Collins" ondertekende een contract tot eind dit seizoen, met een optie voor nog een extra jaar.

Even voorstellen: Collins Tanor werd op 4 januari 1998 geboren in Brong-Ahafo in Ghana en maakte er vanaf jonge leeftijd deel uit van de Right to Dream Academy, vergelijkbaar met de Topsportschool in ons land. Daar werd hij in 2015 opgemerkt door Manchester City, dat hem in Ghana wegplukte, waarna hij zijn jeugdopleiding verder mocht voltooien in Engeland. In 2016 werd de verdedigende centrale middenvelder uitgeleend aan FC Nordsjaelland uit de Deense Superligen, waar hij zich via de U17 opwerkte tot in het eerste elftal.

Nu maakt Collins, die U17 international is bij Ghana, de overstap naar KFCO Beerschot Wilrijk. Het is de bedoeling dat hij op het Kiel tot een vaste waarde in het eerste elftal gaat uitgroeien.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Manchester City