Een Beerschot-icoon is niet meer: Charles Geerts overleden

Hoofdafbeelding: 
Body: 

KFCO Beerschot Wilrijk verneemt zopas het overlijden van Charles Geerts. Geerts was samen met Jos Smolders één van de meest legendarische doelmannen die ooit onder de Kielse deklat stond.

Als jeugdspeler won hij met Beerschot de nationale juniorentitel, daarna stroomde hij door naar het eerste elftal, waar hij op 18-jarige leeftijd debuteerde. Van 1950 tot 1958 was hij titularis, en in die periode speelde hij 212 competitiewedstrijden voor paars-wit.

Charles Geerts was ook een vaste waarde in het militaire elftal. Hij verzamelde tevens 9 caps voor Belgische B-ploeg en stond ook één keer onder de lat van de Rode Duivels, op 26 september 1954 toen België op de Heizel - met een onstuitbare Rik Coppens in de spits - kersvers wereldkampioen Duitsland van het kastje naar de muur speelde. In 1958 werd hij getransfereerd naar Eendracht Aalst, ging later nog aan de slag als trainer bij Belgica Edegem om tenslotte terug te keren naar het Kiel, waar hij een gewaardeerd keeperstrainer werd. Onder meer Bram Verbist werd onder hem gevormd. Charles Geerts werd 84 jaar.

KFCO Beerschot Wilrijk betuigt zijn medeleven bij het overlijden van deze échte Beerschotter, en wenst de familie en vele vrienden veel sterkte in deze moeilijke dagen.

 

Uitvaartplechtigheid op vrijdag 6 februari om 11 uur

Aula De Backer, Vrijwilligersstraat, 59
2650 Edegem

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief - Op de foto herkennen we Charles Geerts (tweede van links op de bovenste rij) als doelman van Beerschot, met onder meer Cois Geeraerts, Stanneke Huysmans, Jef Vliers en Rik Coppens.